KARTAL

Kartal seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Kartal seçim sonucu

İstanbul Kartal yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019. İstanbul ili, Kartal ilçesi belediye başkan adayları ve seçim sonuçları. İstanbul Kartal ilçesinde seçimi CHP adayı Gökhan Yüksel kazandı.

Kartal seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Kartal seçim sonucu

Milyonların heyecanla beklediği tarihi gün geldi, çattı. 31 Mart sabahı 08:00 itibari ile oy verme işlemi başladı. Sandıkların kapanması ile birlikte seçim sonuçları heyecanı herkesi sardı.

İstanbul Kartal seçim sonuçları ve oy oranları araştıran kişiler en hızlı ve doğru bilgileri bu başlık altından bulabilecekler.

KARTAL 2019 SONUÇLARI

GÖKHAN YÜKSEL KİMDİR?

CHP Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel 18 Haziran 1987’de Kartal’da doğdu. Eğitim hayatına Kartal’da başlayan Gökhan Yüksel, Celal Bayar Üniversitesi İktisat Bölümünü bitirdi. Yüksek Lisans Eğitimini Marmara Üniversitesi’nde Sermaye Piyasası ve Borsakonusunda tamamladı. Halen Aston Üniversitesi’nde İşletme Doktorası ve Yerel Yönetimlerde Ekonomi ve Bütçe konularında tez çalışması yapıyor.

2014 yerel seçimlerinde CHP’den Meclis Üyesi oldu. Kartal Belediyesi’nde Sosyal Yardım Komisyonu Başkanlığı, Encümen Üyeliği ve Encümen Başkanlığı görevlerini üstlendi. 2016 ve 2018 yılları arasında iki yıl Kartal Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Halen, İBB Meclis Üyesi olarak görev yapan Gökhan Yüksel, genç yaşta birçok üst düzey görevi başarıyla yerine getirerek, deneyim ve tecrübe kazandı.

Kartal 2014 seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Kartal Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Kartal Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

Kartal 2014 yerel seçim sonuçları
Toplam Sandık Sayısı: 1068
Açılan Sandık Sayısı: 1041

CHP: %44.8
AK Parti: %42.92
MHP: %5.97

Yorumlar