ESENLER

Esenler seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Esenler seçim sonucu

İstanbul Esenler yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019. İstanbul ili, Esenler ilçesi belediye başkan adayları ve seçim sonuçları. İstanbul Esenler ilçesinde AK Parti'nin adayı Mehmet Tevfik Göksu kazandı.

Esenler seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Esenler seçim sonucu

Milyonların heyecanla beklediği tarihi gün geldi, çattı. 31 Mart sabahı 08:00 itibari ile oy verme işlemi başladı. Sandıkların kapanması ile birlikte seçim sonuçları heyecanı herkesi sardı.

İstanbul Esenler seçim sonuçları ve oy oranları araştıran kişiler en hızlı ve doğru bilgileri bu başlık altından bulabilecekler.

ESENLER 2019 SONUÇLARI

MEHMET TEVFİK GÖKSU KİMDİR?

Göksu, 1966 yılında Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde doğdu. İlköğrenimini Gölbaşı'nda, ortaöğrenimini 1980-1985 yılları arasında İstanbul Gaziosmanpaşa İmam Hatip Lisesi'nde tamamlayan belediye başkan adayı, Yıldız Teknik Üniversitesi Harita Mühendisliği Bölümü'nden 1990 yılında mezun oldu. 1991-1994 yıllarında İstanbul Üniversitesi Çalışma Ekonomisi ve Endüstriyel İlişkiler Bölümü'nde yüksek lisans eğitimi aldı. Sakarya Üniversitesi Sosyoloji Bölümü'nde başladığı doktora çalışmasını Siyaset Sosyolojisi üzerine tamamladı.

Tevfik Göksu, Refah Partisi ve Fazilet Partisi'nde İstanbul İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Ayrıca sivil toplum kuruluşlarıyla temas halinde olan Göksu, Milli Gençlik Vakfı İstanbul İl Kuruculuğu ve Marmara Bölge Başkanlığı da yaptı. Sivil toplum iletişim danışmanlığı, yerel yönetim iletişim danışmanlığı ve Bağcılar Belediyesi'nde Başkan Danışmanlığı görevlerini yürüttü.

Göksu, 2009 Yerel Seçimleri'nde partisi tarafından Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilerek seçimleri kazandı. 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimleri için AK Parti'den yeniden Esenler Belediye Başkan Adayı gösterilen M. Tevfik Göksu, seçimleri kazanan isim oldu. Evli ve dört çocuk babası

Esenler 2014 seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Esenler Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Esenler Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

Esenler 2014 yerel seçim sonuçları
Toplam Sandık Sayısı: 982
Açılan Sandık Sayısı: 943

AK Parti % 62
CHP % 15
SP % 7
MHP % 6
HDP % 6

Yorumlar