BAŞAKŞEHİR

Başakşehir seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Başakşehir seçim sonucu Yasin Kartoğlu kazandı

İstanbul Başakşehir yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019. İstanbul ili, Başakşehir ilçesi belediye başkan adayları ve seçim sonuçları. istanbul Başakşehir ilçesinde AK Parti adayı Yasin Kartoğlu kazandı.

Başakşehir seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Başakşehir seçim sonucu Yasin Kartoğlu kazandı

Milyonların heyecanla beklediği tarihi gün geldi, çattı. 31 Mart sabahı 08:00 itibari ile oy verme işlemi başladı. Sandıkların kapanması ile birlikte seçim sonuçları heyecanı herkesi sardı.

İstanbul Başakşehir seçim sonuçları ve oy oranları araştıran kişiler en hızlı ve doğru bilgileri bu başlık altından bulabilecekler.

BAŞAKŞEHİR 2019 SONUÇLARI

YASİN KARTOĞLU KİMDİR?

1977 yılında Küçükçekmece'de doğdu. Ailesi aslen Malatyalıdır. Yasin Kartoğlu, ilk ve orta öğrenimini İstanbul Küçükçekmece'de, yükseköğrenimini ise İnönü Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde tamamladı.

2009 yerel seçimlerinde AK Parti Başakşehir Belediyesi Meclis Üyeliği'ne seçilen Kartoğlu, aynı dönemde Başakşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İki dönem başkan yardımcılığı görevini yürüten Yasin Kartoğlu, Mevlüt Uysal'ın 28 Eylül 2017 tarihinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından 4 Ekim 2017 tarihinde Belediye Meclisi'nce Başakşehir Belediye Başkanlığına seçildi.

Kartoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Başakşehir 2014 yerel seçim sonuçları
AK Parti % 50
CHP % 33
HDP % 7
MHP % 4

Yorumlar