EYÜP

Eyüpsultan seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Eyüpsultan seçim sonucu

İstanbul Eyüpsultan yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019. İstanbul ili, Eyüpsultan ilçesi belediye başkan adayları ve seçim sonuçları. İstanbul Eyüpsultan ilçesinde seçimi AK Parti adayı Deniz Köken kazandı.

Eyüpsultan seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Eyüpsultan seçim sonucu

Milyonların heyecanla beklediği tarihi gün geldi, çattı. 31 Mart sabahı 08:00 itibari ile oy verme işlemi başladı. Sandıkların kapanması ile birlikte seçim sonuçları heyecanı herkesi sardı.

İstanbul Eyüpsultan seçim sonuçları ve oy oranları araştıran kişiler en hızlı ve doğru bilgileri bu başlık altından bulabilecekler.

EYÜPSULTAN 2019 SONUÇLARI

DENİZ KÖKEN KİMDİR?

Deniz Köken 1964 senesinde Ordu'nun Perşembe ilçesinde doğdu. İktisat Fakültesi'nden mezun oldu. Çalışma hayatına 1984 - 1988 yıllarında İstanbul Üniversitesi’nde saymanlık yaparak başladı. Bir dönem bankacılık sektöründe çalıştı.

Köken, 1994’de Eyüp Belediye Meclis Üyeliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği görevlerini üstlendi. Eyüp Belediye Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nde Bütçe ve Tarife Komisyonu'nda başkanlık yaptı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev aldı.

Deniz Köken, 1994-1999 yılları arasında Eyüpspor Kulübü'nde Başkanlık yaptı. 1999’da tekrar Eyüp ve Büyükşehir Belediye Meclisi'ne seçildi. Müziğe olan ilgisi sebebi ile Eyüp Musiki Vakfı Kurucu Üyeliği, Ordulu olması sebebi ile Ordulular Birliği Hizmet Vakfı Kurucu Üyeliği yaptı.

Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Eyüp 2014 seçim sonuçları nasıldı? : Peki geçen seçimde Eyüp Belediye Başkanlığı seçimini kim kazanmıştı? 2014 yerel seçimlerinde Eyüp Belediyesi için yaşanan seçim yarışı sonrasında sonuçlar şöyle olmuştu:

Eyüpsultan 2014 yerel seçim sonuçları 
Toplam Sandık Sayısı: 838
Açılan Sandık Sayısı: 826

AK Parti % 46
CHP % 40
MHP % 5
SP % 3

Yorumlar