AVCILAR

Avcılar seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Avcılar seçim sonucu Turan Hançerli kazandı

İstanbul Avcılar yerel seçim sonuçları 31 Mart 2019. İstanbul ili, Avcılar ilçesi belediye başkan adayları ve seçim sonuçları. İstanbul'un Avcılar ilçesinde CHP'nin adayı Turan Hançerli kazandı.

Avcılar seçim sonuçları ve oy oranları! 2019 Avcılar seçim sonucu Turan Hançerli kazandı

Milyonların heyecanla beklediği tarihi gün geldi, çattı. 31 Mart sabahı 08:00 itibari ile oy verme işlemi başladı. Sandıkların kapanması ile birlikte seçim sonuçları heyecanı herkesi sardı.

CHP tarafından aday gösterilen ve Avcılar Belediye Başkanlığı'nı kazanan Turan Hançerli, Türkiye'nin ilk engelli belediye başkanı oldu. Hançerli, AA'nın verilerine göre yaklaşık yüzde 52 oy alarak en yakın rakibini 6 puan farkla geçti.

AVCILAR 2019 SONUÇLARI

TURAN HANÇERLİ KİMDİR?

1975 yılında Tokat'ta doğan Hançerli 1993 yılında geçirdiği kaza sonrası iki kolunu kaybetti.

1999 yılı İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Lisans ve 2011 yılı Bilgi Üniversitesi Ekonomi Hukuku Yüksek Lisans derecesini aldı.

Türkiye'nin 65 noktasında şubesi bulunan ve kamu yararına çalışan Türkiye Sakatlar Derneği'nin Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü. Ayrıca, Engellilerin Çatı Örgütü olan Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Hukuk'tan Sorumlu Genel Sekreterlik görevine seçildi.

Denge ve Denetleme Ağı Kuruluşu, Yürütmesi ve Temsilinde aktif rol üstlendi. Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde Ağın yürüttüğü "Seçimin Şeffaflığı" kampanyasının oluşumunda ve yürütülmesinde aktif görev aldı ve kampanyanın süreç ve sonuçlarını uluslararası gazetelere lanse etti.

Engelli Hakları, Ayrımcılık ve Örgütlenme konularında 150'yi aşkın seminer ve panel konuşması yaptı. Ayrıca engelliler ve engelli dernekleri adına Danıştay ve yerel mahkemeler nezdinde gönüllü olarak onlarca dava takip etti.

Avcılar 2014 yerel seçim sonuçları
CHP % 44.0
AK Parti % 40.8
MHP % 9.1
HDP % 3.9

Yorumlar