ÜSKÜDAR

CHP İstanbul’un 39 ilçesinde 19 bin taşıma seçmen tespit etti

31 Mart yerel seçimlerine doğru geri sayım devam ederken CHP cephesinden hayali seçmen itirazları devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul'un ilçelerinde tespit ettikleri taşıma seçmenlere dair bilgiler verdi.

CHP İstanbul’un 39 ilçesinde 19 bin taşıma seçmen tespit etti

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, 39 ilçede toplam 19 bin 502 yığma-taşıma seçmen tespit ettiklerini belirtti.

Kaftancıoğlu, İstanbul’da seçmen listeleriyle ilgili yaptıkları itirazlar ve sonuçlarına ilişkin hazırlanan raporu kamuoyuyla paylaştı.

CHP il başkanı şunları söyledi: “İstanbul’da 5 bin 862 seçmenin kaydı düşürüldü. Örneğin Adalar’da 178, Üsküdar’da 1552, Çatalca’da 1923, Beyoğlu’nda 100, Bahçelievler’de 245, Ataşehir’de 333, Gaziosmanpaşa’da 134, Güngören’de 211 ve bunun gibi birçok ilçede onlarca yüzlerce yığma ve taşıma seçmen iptal edildi. Şu anda devam eden 13 bin 680 seçmen var. Bunların da yığma taşıma seçmen olduğu aşikar. Bu seçmenlerin de iptali için çağrımızı yapıyoruz.”

DHA’nın haberine göre; İstanbul’da seçime hile karıştırılmaya yönelik girişimler olduğunu söyleyen Kaftancıoğlu, “Bu kez atı alan Üsküdar’ı geçemedi. Belki de Cumhuriyet tarihinin en büyük seçim hilelerinden biri, hayata geçmeden fark edildi ve büyük ölçüde engellendi” diye konuştu.

canan kaftancıoğlu

En fazla itiraz Üsküdar’da

Basına dağıtılan ilçe ilçe itirazlar ve sonuç raporuna göre Zeytinburnu, Sultanbeyli, Esenler, Esenyurt, Beykoz ve Bayrampaşa’da herhangi bir itirazda bulunulmadı.

En fazla itiraz Üsküdar’da yapıldı. Buna göre Üsküdar’da 7 bin 42, Çatalca’da 4 bin 4, Sancaktepe’de 2 bin 59, Bahçelievler’de 1100 seçmen hakkında itirazlarda bulunuldu.

Çatalca’da 1923, Üsküdar’da 552, Bahçelievler’de 245 seçmenin kaydı dondurulurken, Sancaktepe’deki itirazların tümü reddedildi.

Yorumlar