İSTANBUL

YSK KHK'lılarla ilgili kararını verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

YSK'nın, "KHK'lilerin oy kullanabileceği"ne yönelik kararına ilişkin Binali Yıldırım'ın ardından bir açıklama da Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Erdoğan 8 maddenin incelenmesini dikkatle takip ettiklerini belirtti.

YSK KHK'lılarla ilgili kararını verdi! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin İstanbul seçimleriyle ilgili olağanüstü itirazlarını görüşen YSK'nin, "KHK'lilerin oy kullanabileceği"ne yönelik kararıyla ilgili konuştu.

TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtlayan  Erdoğan şunları söyledi:

"Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı kadarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8'i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz ama şimdi kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bu tür bir kararı verdikten sonra benim söyleyeceğim bir şey yok." dedi.

Yorumlar 1 yorum