İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan YSK'nın KHK kararı sonrası ilk açıklama

TBMM'de düzenlenen 23 Nisan resepsiyonuna katılanlar arasında yer alan Binali Yıldırım, YSK'nın KHK'lıların oy verebileceği yönündeki kararına ilişkin açıklamada bulundu. Binali Yıldırım sürecin tamamlanmadığını söyledi.

Binali Yıldırım'dan YSK'nın KHK kararı sonrası ilk açıklama

Binali Yıldırım, TBMM'nin açılışının 99. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Tören Salonu'nda düzenlenen resepsiyonda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"YORUM YAPMAM YANLIŞ OLUR"

AK Parti'nin, İstanbul'daki seçimle ilgili olağanüstü itirazlarını görüşen YSK'nin, "KHK'lilerin oy kullanabileceği"ne yönelik kararıyla ilgili sorusuna, "YSK'nin kararına yorum yapmam yanlış olur. Süreç tamamlanmış değil, kanaat belirtmem doğru olmaz. Çünkü işin konusu benim." karşılığını verdi.

BİR AÇIKLAMA DA ERDOĞAN'DAN

"Karara yönelik herhangi bir yoruma girmeyeyim. Şu anda aklımda kaldığı kadarıyla 9 maddede itiraz vardı. Diğer 8'i üzerinde de onların incelenmesine ayrıca karar vermişler. 8 maddenin de incelenmesini şu anda izliyoruz. Onlar da tabii çok çok ciddi başlıklar. Onlar da incelendikten sonra nihai kararı bekleyeceğiz ama şimdi kanun hükmündeki kararnamelerle ilgili bu tür bir kararı verdikten sonra benim söyleyeceğim bir şey yok."
Yorumlar