İSTANBUL

Nagehan Alçı sordu: Adalardaki fayton lobisi sona erecek mi?

Büyükada'ki faytonların yarattığı at vebası salgını sonrası Habertürk yazarı Nagehan Alçı, çarpıcı bir yazı kaleme aldı. Meğer atlara yıllardır insanlık dışı muameleler yapılıyormuş... Fayton lobisi hariç herkes bu haberi okuduktan sonra vicdanı sızlayacaktır!

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Nagehan Alçı sordu: Adalardaki fayton lobisi sona erecek mi?

Ruam hastalığı nedeniyle Büyükada'ya giriş ve çıkışlar kapatıldı. Herkes hastalığın nasıl önüne geçileceğini konuşurken, yıllardır faytonda çalıştırılan atların ölümlerine nasıl da seyirci kaldığımız ortaya çıktı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, adalardaki fayton turizminin arkasında bir ''lobi'' olduğunu ve o sebeple faytonların bir türlü kaldırılamadığını iddia etti.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile konuşan Alçı, fayton sorununun insanlar mağdur edilmeden nasıl bir çözüme kavuşturulacağını sorduğunu ve Valinin topu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na attığı yazdı.

Adalar Belediye Başkanı Erdem Gül ise faytonlar kaldırıldıktan sonra elektrikli araçlarla ulaşımın sağlanacağını söyledi.

Nagehan Alçı'nın faytonda çalıştırılan atlarla ilgili verdiği bilgiler ise kan dondurdu!

İŞTE ADALAR'DAKİ BARBARLIĞIN BİLANÇOSU:

Adalar'daki İSPARK'a bağlı fayton sayısı 230. Ancak Vali Ali Yerlikayaya göre çalıştırılan at sayısı 2000, Erdem Gül'e göre ise 1500. Yani Adalar'da kaçak çalıştırılan at sayısı oldukça fazla.

Bir atın ortalama yaşam ömrü 20 yıl iken adalarda çalıştırılan atlar 3 senede ölüyor. Günlük en fazla 12 km mesafe gitmeleri gerekirken Adalar'da bu rakam 100 km!

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar