İSTANBUL

Muharrem İnce'den YSK kararına tepki! Talimatla karar alındı...

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Recep Tayyip Erdoğan'ın rakibi olan CHP'li Muharrem İnce YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararına tepki gösterdi. İnce, YSK'nın talimatla böyle bir karar aldığını iddia etti.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Muharrem İnce'den YSK kararına tepki! Talimatla karar alındı...

CHP'li Muharrem İnce, İstanbul seçimlerinin iptal etmesiyle ilgili YSK kararının hiçbir hukuki gerekçesinin olmadığını ileri sürdü. İnce, İmamoğlu'nun bu karar sonrasında İstanbul'u yüzde 60'lık bir oy oranıyla kazanacağını ileri sürdü.

İşte Muharrem İnce'nin o tweetleri;

"YSK’nın İstanbul seçimlerinin yenilenmesine yönelik kararının bizim için hiçbir hukuki dayanağı olmadığı açıktır. Emir verilmiştir ve bunun gereği yapılmıştır.

Bu karar Türkiye’nin nasıl bir süreçten geçtiğini, demokrasi mücadelesinin neleri aşmak zorunda kaldığını gösteren örneklerden biri olmuştur. Talimatla çalışan bu yargı düzenini, bu düzenin mimarlarını ve sahiplenenleri biz milletin gerçek iradesiyle aşacağız.

Bu seçimleri Ekrem İmamoğlu bu kez %60’ları aşan oy oranıyla kazanacaktır. Ama bu kez kaybedenler onun karşısındaki adaylar olmayacaktır."

Yorumlar 2 yorum