İSTANBUL

İstanbul 2019 yeni seçimleri ne zaman hangi tarihte?

31 Mart seçimlerinin İstanbul'da krize dönüşmesinin üzerine YSK günlerdir beklenen açıklamayı yaptı. İstanbul'da seçimler tekrarlanacak. Gözler yeni seçim tarihine döndü. Peki İstanbul seçimlerinin yeni tarihi ve günü ne zaman?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
İstanbul 2019 yeni seçimleri ne zaman hangi tarihte?

YSK, İstanbul seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. İstanbul için yeni seçim tarihi 23 Haziran 2019 Pazar günü oldu.

İstanbullular, 23 Haziran'da yeniden sandık başına giderek sadece İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanını seçmek için oy kullanacak.

YENİ SEÇİM TARİHİ:23 Haziran 2019 Pazar günü yeniden İstanbullular sandık başına gidecek.

EKREM İMAMOĞLU'NUN MAZBATASI NE OLACAK?:İBB Başkanlığını 20 gündür yürüten Ekrem İmamoğlu, YSK'nın bu kararı ile mazbatasını geri iade edecek?

İSTANBUL'U 23 HAZİRAN'A KADAR KİM YÖNETECEK?:İdare tarafından seçimiş bir isim tarafından İstanbul geçiçi olarak yönetilecek.

23 HAZİRAN'DA PARTİLERİN ADAYLARI KİMLER OLACAK?:Açıklanan resmi bir karar olmamasına rağmen CHP'nin Ekrem İmamoğlu ile AK Parti'nin ise Binali Yıldırım ile seçime girmesi bekleniyor.

İSTANBUL'DA SEÇİM YENİLENMESİNİN GEREKÇESİ NE?:Sandık kurullarındaki usulsüzlükler nedeniyle YSK, seçim yenileme kararını aldı.

YSK İSTANBUL KARARINI NASIL ALDI?:Yüksek Seçim Kurulu, İstanbul için kararını 7'ye 4 oranında oy çokluğuyla aldı.

OY PUSULASI NASIL OLACAK?:Seçmen kütüklerinde değişme olmayacak. İstanbul seçimlerinin yenilenme kararının ardından YSK tarafından oy pusulaları yeniden hazırlanacak ve askıya çıkacak. İstanbullular sadece İBB başkanlığı için oy kullanacak.

Yorumlar