İSTANBUL

Mehmet Acet yazdı: YSK’nın İstanbul kararının perde arkası

YSK, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. Seçimler sadece Büyükşehir için tekrarlanacak. YSK'nın bu kararı bazı kesimler tarafından büyük tepki ile karşılandı. Konuya ilişkin birçok yazar değerlendirmelerde bulundu. Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet "YSK’nın İstanbul kararının perde arkası" başlıklı yazısında alınan kararın detaylarını paylaştı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Mehmet Acet yazdı: YSK’nın İstanbul kararının perde arkası

Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet YSK'nın İstanbul kararına ilişkin bir detaylar paylaştı. YSK seçim yenileme kararını sandık kurulları ile ilgili itirazları dikkate alarak verdiğini söyleyen Acet, en büyük tartışmanın "Madem sandık kurulları kanuna aykırı şekilde oluşturuldu, İstanbul’un diğer seçimleri için (ilçe seçimleri, muhtarlık seçimleri, belediye meclisi seçimleri) neden iptal kararı çıkmadı?" sorusunun üzerinden yapıldığını söyledi.

Acet, "Ak Parti, büyükşehir seçimleriyle ilgili ‘yasal süre’ içerisinde başvuruda bulundu, sandık kurullarının oluşumundaki kanuna aykırılık meselesiyle ilgili itirazlarını iletti. Ancak İstanbul’un ilçeleri için belirlenen yasal süre içerisinde diğer partilerden itiraz başvurusunda bulunan olmadı. O nedenle karar sadece büyükşehir seçimleri için verildi deniyor." ifadelerini kullandı.

YSK’nın İstanbul kararının perde arkası

CHP’nin eski ünlü isimlerinden Turan Güneş, zamanında partisinde görev yapanları tanımlarken, “Bir CHP’li ‘ileri gelenler’ var, bir de CHP’li ‘ileri gidenler” dermiş. Bu aralar CHP’nin ‘ileri gidenlerinin’ eylem ve söylemleri bolca karşımıza çıkıyor.

Örneğin Meclis Grup Başkanvekili Engin Altay…

Kendisi, Yüksek Seçim Kurulu’nun İstanbul kararını açıklamasına günler kala orada görev yapan hâkimleri, “Kızılay’da sizi yürütmezler, yüzünüze tükürürler” sözleriyle alenen tehdit etmişti.

Dün CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise, bu tehditleri daha da ileri taşıdı.

Seçimlerin yenilenmesi yönünde karar veren 7 YSK hâkimini çete mensubu ilan etti, bir terör örgütünden söz edercesine ‘yuvalanma’ gibi ifadeler kullandı, üstüne bir de hedef gösterme niyetiyle söyler gibi bu hâkimlerin isimlerini saydı.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar