İSTANBUL

YSK üyeleri kimler Cengiz Topaktaş ret oyu kullandı kimdir aslen nereli?

YSK İstanbul seçimlerinin tekrarlanmasına karar verince gözler YSK üyelerine döndü. Yüksek Seçim Kurulu 11 üyeden oluşuyor. 7'si evet oyu verirken 4 isim ret dedi. Peki İstanbul seçimlerine ret oyu kullanan 4 üyeden biri olan Cengiz Topaktaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
YSK üyeleri kimler Cengiz Topaktaş ret oyu kullandı kimdir aslen nereli?

İSTANBUL seçimleri YSK'nın aldığı karar ile 23 Haziran'da yeniden yapılacak. YSK'nın kritik İstanbul kararını verdiği 11 üyesi bulunuyor. YSK'nın İstanbul seçimleriyle ilgili kararı 4 ret oyuna karşı 7 evet oyuyla alındı. Peki İstanbul seçimlerine ret oyu kullanan 4 üyeden biri olan Cengiz Topaktaş kimdir, aslen nereli, kaç yaşında.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin iptaline ve yenilenmesine karar verdi. YSK'nın kararına göre İstanbul seçimleri 23 Haziran 2019 Pazar günü tekrarlanacak. 

İşte evet ve ret oyu veren YSK üyeleri: 

Ret oyu verenler:Sadi Güven, Kürşat Hamurcu, Cengiz Topaktaş ve Yunus Aykın ret oyu verdiler. 

Evet oyu verenler:Muharrem Akkaya, Nakiddin Buğday, Erhan Çiftçi, Zeki Yiğit, Faruk Kaymak, İlhan Hanağası, Refik Eğri

Cengiz Topaktaş:1965 doğumlu, Kahramanmaraş Afşin’li. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1988 yılında mezun oldu. Mesleğe Ankara hakim adayı olarak başladı.

Çeşitli ilçelerde çalıştıktan sonra Osmaniye ve Ankara hakimliği görevlerinde bulundu. Ankara Cumhuriyet Savcısıyken Aralık 2014’te Yargıtay üyeliğine, Temmuz 2016’da Yargıtay üyeliğine seçildi. Eylül 2016’da da YSK üyesi oldu.

Yorumlar