İSTANBUL

Kemal Kılıçdaroğlu: Duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil

CHP'de Canan Kaftancıoğlu'nun sosyal medya üzerinden istifa edip istifasını geri almasının yankıları hala sürüyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kaftancıoğlu'nun istifasıyla ilgili konuştu ve "Duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil" dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu: Duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 31 Mart 2019'da düzenlenecek yerel seçimlere dair açıklamalarda bulundu. Adayları açıklamak için geç kalmadıklarını belirten Kılıçdaroğlu, Kaftancıoğlu'nun istifasını geri çekmesiyle ilgili olarak da "Duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, Parti Meclisi (PM) toplantısı sırasında sosyal medya hesabı üzerinden istifa ettiğini duyuran, ancak birkaç saat içinde kararından geri adım atan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında "Parti içi tartışmaları kamuoyu önünde tartışmayı doğru bulmuyorum" dedi.

DUYGUSAL NEDENLERLE TWEET ATMASI DOĞRU DEĞİL: Yerel seçim sürecinde CHP İstanbul örgütünün sesini partimizin karar mekanizmalarına yeterince yansıtamadığımı düşündüğüm için, vicdani kararımla il başkanlığından ayrılarak bundan sonraki sürece partimizin bir neferi olarak devam etme kararı almıştım.

Bizim partimiz bir ailedir ve kendi içinde tartışmalar olabilir. Canan hanımın da böyle duygusal bir tweet attığını biliyorum ve sonra vazgeçtiğini biliyorum. İstifa etmemeli. Halka şunu söyledim, atılan tweetin doğru olmadığını söyledim. Bir il başkanının duygusal nedenlerle böyle bir tweet atması doğru değil. (İstifasını istediği iddiası) O konulara girmek istemem. Bu bir partinin iç sorunudur.

Yorumlar