İSTANBUL

Gönül belediyeciliği Derman belediyeciliğiyle yarışıyor

AK Parti ve CHP'nin özellikle İstanbul için seçimleri kazanma vaadleri sizce ne kadar gerçekçi? Deniz Zeyrek, iki partinin de seçimi kazanma stratejisinin yanlış olduğunu söyledi. Gerekçesi ise, yapılacağı söylenen hizmetlerin zaten belediyenin yapmak zorunda olması!

Gönül belediyeciliği Derman belediyeciliğiyle yarışıyor

İnternetİstanbul/ Yerel seçimler için partilerin kıyasıya yarışı devam ederken, başta AK Parti ve CHP'nin sunduğu ''vaadler'' Sözcü yazarı Deniz Zeyrek'i tatmin etmedi.

Deniz Zeyrek'e göre; AK Parti'nin ''gönül belediyeciliği'' CHP'nin ise ''derman belediyeciliği'' sözleri yeterli değil. Çünkü her iki partinin vaadleri zaten bir belediyenin yapması gereken asli görevleri. Ve bu yüzden seçim propagandalarına alet olmaması gereken hizmetler.

Özellikle İstanbul'u elde etme yarışında olan AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası dahilinde; trafik, su, otopark gibi sorunları sürekli söylemesi yerine; İstanbul'u, dünya kentleri arasında zirveye oynarken bulmayı bekliyor Deniz Zeyrek.

İşte Deniz Zeyrek'in ''Belediyeden ne beklersiniz?'' yazısı

....

Ben bunları değil ama millet kıraathaneleri ve bahçeleri konusunda birbirleriyle yarışan adayları duydum.
Peki “yeni” diye sunulan “gönül belediyeciliği”, trafik, su, kanalizasyon gibi temel altyapı sorunlarını çözüp, üzerine de bedava kek yiyip, çay içebileceğimiz millet kıraathanelerinden, özgürce yuvarlanabileceğimiz millet bahçelerinden mi ibaret?
Ya “derman belediyeciliği”?
CHP, kent yoksullarının dertlerine derman olmayı mı hedefliyor? Yıllardır bu konuda AK Parti’yi eleştirdiği halde, kömür ve makarna dağıtma işine mi girecek?

DEVAMINI OKU...

Yorumlar