İSTANBUL

MHP’li eski başkanlardan ittifak çıkışı! AK Parti'nin eli MHP'ye mahkum

MHP’nin eski İl Başkanlarından Mustafa Canpolat ve Şaban Solmaz, merkez ilçelerde MHP’nin aday çıkarmamasına tepki gösterdi. Canpolat, AK Parti’nin İstanbul ve Ankara’yı kaybetmesi durumunda fetret dönemine döneceğini savundu.

MHP’li eski başkanlardan ittifak çıkışı! AK Parti'nin eli MHP'ye mahkum

MHP’nin eski İl Başkanlarından Mustafa Canpolat ve Şaban Solmaz, köklü bir parti olan MHP'nin İstanbul'da 3'ten daha fazla ilçede aday çıkarması gerektiğini söyledi.

“AK PARTİ’NİN ELİ MHP’YE MAHKUM”

Mustafa Canpolat, “Ankara ve İstanbul gibi illerin kaybedilmesi Ak Parti’nin geriye dönme fetret dönemine girme sürecini gösterecekti. Onun için bir yerde AK Parti’nin eli MHP’ye mahkumdur. MHP’nin içerisinde yüzde 10’a yakın bir kütle ayrıldı. Dolayısı ile MHP’nin de oylarında bir düşüş var. her ne kadar köklü bir partide olsa bu parçalanmalar yaşandı.'' dedi.

AK PARTİLİ TAMER’İN İTTİFAK AÇIKLAMASINA TEPKİ

Mustafa Canpolat, il teşkilatının bu hassasiyetleri genel merkeze ilettiğini ancak görüşlerin pek ciddiye alınmadığını düşündüğünü de belirterek, AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’in, ittifak ile ilgili yaptığı açıklamaları da şık bulmadığını söyledi.

Canpolat, “Siyasetçiler konuşurken, konuştukları kelimeleri, cümleleri çok iyi seçmeliler. Sözün nereye gittiğini, nasıl olacağını da düşünmeli arkasını da kesinlikle düşünmeli. İsmail Tamer’in iyi niyetinden kuşku duymadığımız bir arkadaşımız. MHP tabanlı, ülkücü kökenli bir arkadaşımız. Belki bir boş bulunduğu anda söylemiştir. Ya da iyi niyetlidir ama söylemleri yanlış anlaşılmıştır diye düşünüyorum. İsmail Tamer’de herhalde yanlış anlaşıldım diyecektir. Hoş değil. Eğer o manada söylediyse şıkta değildir. Konuşurken taşın nereye gideceğini ne yapmakta bilmek lazım diye düşünüyorum.” dedi.

SOLMAZ: TABANIN SESİNE KULAK VERİLMESİ GEREKİYOR

Diğer yandan Canpolat’ın ardından MHP’nin eski il Başkanlarından olan bir diğer isim Şaban Solmaz da tabanın sesine kulak verilmesi gerektiğini söyledi.

Solmaz, “İttifaklar geçmişte de yapılmıştı. Bundan sonrada yapılacaktır. İttifak yapılması kolay değil. Tabanın sesine de kulak vermek lazım. Genel merkezler nasıl bir plan yapıyor onu bilemem. Eğer oy isteniyorsa tabanı dinlemek lazım. Aday aranması daha doğrudur. Biz bu felsefeye inanmışız. Geçmişte biz kendimizi hiçbir zaman ön plana çıkarmadan aday arardık. O dönemlerde CHP tabanlı kişilere de gitmişliğimiz vardır. Niye burada MHP’nin bayrağını en üst seviyeye çıkartmak için. Şimdi bu felsefe ile gidilmesi lazım. Uzun bir süre var. Bu süre içerisinde iyi tahlillerin yapılması lazımdır.”  ifadelerini kullandı.

“MHP’NİN 3 DEĞİL 7 YA DA 8 İLÇEDE YERİNİN OLMASI LAZIM”

AK Parti Milletvekili İsmail Tamer’in ittifakla ilgili yaptığı açıklamalara da tepki gösteren Solmaz, “MHP’nin 3 değil 7 ya da 8 ilçede yerinin olması lazım.” şeklinde konuştu ve AK Partili Tamer’in açıklamalarına da tepki gösterdi.

Solmaz, şu ifadeleri kullandı, “MHP, Milletvekili İsmail Tamer’in açıklaması var onunda yetkisi var mı bilmiyorum. Ama buna tabanın büyük bir tepkisi var. Çıkıyor '3 ilçeyi MHP’ye verdik' gibi ifadelerde bulunmuş. Çok yanlış bence. Arkadaşlarımızda aynı tepkisi gösterdiler. MHP’nin 3 değil 7 yada 8 ilçede yerinin olması lazım. Öyle bir çalışmaya girilmeliydi ki tabanın heyecanı doruk noktaya gelsin. Bizim amacımız budur. Ben MHP’li olarak sancağımızın en yüksek yerlerde dalgalanmasını isterim. Bizim sesimize de kulak vermeleri lazım. Ben bu partinin kurucusuyum.” dedi.

Yorumlar