İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'nun mazbata aldığı gün 13 milyonluk fatura niye kesildi?

Ekrem İmamoğlu'nun mazbatasını aldığı 17 Nisan tarihinde İstanbul Dijital Medya Ticaret A.Ş'ye 13 milyon ödenmesi günlerdir en çok konuşulan konular arasında. Peki mazbata günü İBB'nin kasasından çıkan 13 milyon liralık işlemin sebebi ne? Ekrem İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun açıkladı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'nun mazbata aldığı gün 13 milyonluk fatura niye kesildi?

Günlerdir kamuoyunda İBB'den çıkan 13 milyon liralık ödeme konuşuluyor. Ödemenin gününün Ekrem İmamoğlu'nun mazbata aldığı tarihe denk gelmesiyle iyice alevlenen tartışmada son perde! Bugün kameralar karşısına geçen Ekrem İmamoğlu'nun sözcüsü Murat Ongun, olaya açıklık getirdi.

İBB Basın Sözcüsü Murat Ongun, "Rutin bir ödeme" denilen 13 milyon liralık internet faturasıyla ilgili "17 Nisan günü söz konusu ödeme yapılmadı" dedi.

"Denk gelmesi nedeniyle tartışma yaşandı"

Murat Ongun, İBB'nin 30 Ekim 2018 tarihinde açtığı ve 26 Kasım 2018 tarihinde İBB iştiraki Medya A.Ş'nin kazandığı toplam 26 milyon 585 bin liralık ihale sözleşmesi ile ilgili fiyat ve faturanın kesilme tarihinin İmamoğlu'nun mazbatayı aldığı 17 Nisan tarihe denk gelmesi nedeniyle tartışma yaşandığını kaydetti.

"17 nisan günü herhangi bir ödeme yapılmamıştır"

Ongun “Y17 nisan günü herhangi bir ödeme yapılmamıştır. İnternet sitesi ve sözleşmede yer alan diğer kalemlerin meblağlarıyla ilgili tartışmalar var. Edindiğimiz bilgiye göre bunların içinde personelin maaşları da dahil çeşitli kalemler bulunuyor. Kuşkusuz tüm bu iş ve işlemler İBB'nin yetkili mercileri tarafından incelenecektir, her zamanki şeffaflıkla sizlerle paylaşılmaya devam edecektir” dedi.

“Rutin bir ödeme” açıklaması

Sorular üzerine Medya A.Ş'nin dün konuyla ilgili yaptığı “rutin bir ödeme” açıklamasının başkanlık makamının bilgisi dahilinde olmadığını ifade eden Ongun “Kendisini ilgilendirdiği için böyle bir açıklama yapmış” dedi.

Yorumlar 1 yorum