İSTANBUL

CHP adayı Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım'ın istifa kararı için ne dedi?

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Binali Yıldırım’ın istifasına ilişkin açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, “Doğru yolu buldu, bence şimdiden vermesi lazım, anayasa maddesi netti zaten” dedi.

CHP adayı Ekrem İmamoğlu Binali Yıldırım'ın istifa kararı için ne dedi?

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TBMM Başkanı ve AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın istifasına ilişkin soruları yanıtladı.

CHP’li İmamoğlu’ndan Binali Yıldırım’ın istifasına ilişkin açıklama

Doğru kararın verildiğini söyleyen İmamoğlu, “İstifa edeceğini açıkladı. Doğru yolu buldu. Anayasa maddesi netti zaten. 18 Şubat gibi tarih belirledi. ‘Yüksek Seçim Kuruluna dilekçe verildiği gün istifamı vereceğim’ dedi. Bence şimdiden vermesi lazım. Çünkü doğru olanda o, aksi takdirde siyasi faaliyette bulunamaz diye bir madde var. Sayın Yıldırım’ın açıklamalarında bu süreci sosyal faaliyet olarak kabul etmişti. Neyse ki en azından doğru olduğunu anladı” dedi.

TBMM Başkanı ve Ak Parti'nin İBB Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım'ın, ''uyku'' ve ''istifa'' ile ilgili açıklamalarıyla ilgili görüşlerini açıkladı: ''10 saat uyuma arzusu olduğunu belirtti. Şimdiden uyuyabilir aslında. Benim uyumaya zamanım yok. Seçimden sonra hiç olmayacak. Ben seçilirsem 'Çılgınlar gibi çalışacağım' demiştim. Sabahın çok erken saatinde başlayacağız. İstanbul'un buna ihtiyacı var. Vatandaşlarımızın işe geliş gidişlerdeki sorunlarını hissetmeden zaten hizmet üretemezsiniz. Vatandaşla buluşmak lazım. Belediyeciliğin en güzel tarafı da bu. İnsanlarla buluşarak onlara iş üretmek. Çözümü bile onlar üretiyor aslında. Onlar varsın uyusunlar, biz uyumadan yolumuza devam edeceğiz.''

İmamoğlu, ''Sayın Yıldırım'ın kararını ne değiştirdi sizce'' sorusuna da ''Herkes anlattı, izah etti. Biraz geç oldu ama anladılar'' yanıtını verdi.

Yorumlar