İSTANBUL

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan istifa kararı 18 Şubat'ta ayrılıyor

Türkiye'nin son Başbakanı Binali Yıldırım, Meclis Başkanlığı koltuğunu terk ediyor. AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu günden bu yana, istifası gündemden düşmeyen Binali Yıldırım, Kanal D'de Buket Aydın'a konuştu ve istifa kararı verdiğini açıkladrı.

TBMM Başkanı Binali Yıldırım'dan istifa kararı 18 Şubat'ta ayrılıyor

Binali Yıldırım belki de son kez TBMM Başkanı olarak CNN Türk'te Buket Aydın'ın konuğu oldu. Her soruya samimi bir şekilde cevap veren Binali Yıldırım, TBMM Başkanlığı'ndan istifa edeceğini açıkladı. Binali Yıldırım tarih de verdi ve istifasının Şubat ayında gerçekleşeceğini belirtti.

Yıldırım, "Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım" dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından satır başları;

İstifa meselesiyle vatandaşın gündeminin işgal edilmesine canım çok sıkıldı. Partim müracaatı yaptığı zaman aynı anda Meclis Başkanlığı'ndan ayrıldığıma dair dilekçemi vermiş olacağım. Benim için Meclis Başkanlığı meselesi 18 Şubat tarihi itibarıyla tamamdır. Görevimi tamamlamış olacağım

Benim duruşum bellidir. Duruşum millete hizmettir. Duruşta bir sorun yok. Duruş başka, omurgasızlık başka. Ben omurgasız bir insan değilim. Hizmeti ibadet bilirim. Milletim ne dediyse ben onu yaparım.

(HDP'nin İstanbul'da aday göstermemesi) Kimse Kürtlerin oyunu çantada keklik görmesin, bunu seçimlerde de göreceğiz.

(Kanal İstanbul) İstanbul'un felaketine sebep olacak bir proje gibi gösterme gayretleri var, dış yayınlarda hep bu böyle işleniyor. Çünkü ne olacak? Boğaza alternatif oluşturuyor. Boğaza alternatif oluşturmasının hem ulusal güvenliğimiz açısından hem de stratejik menfaatlerimiz açısından çok büyük önemi var.

Yorumlar