ÇATALCA

CHP Çatalca belediye başkan adayı 2019 yerel seçim

CHP Çatalca belediye başkan adayı belli oldu. Peki Çatalca belediye başkan adayı Cem Kara kimdir, kaç yaşındadır?

CHP Çatalca belediye başkan adayı 2019 yerel seçim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Belediye başkan adaylarını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Çatalca Belediye başkan adayı belli oldu. İşte CHP Çatalca Belediye Başkan adayı Cem Kara'nın biyografisi.

CEM KARA KİMDİR?

2 Ocak 1962 Lüleburgaz doğumlu.

Babamın devlet memurluğu dolayısıyla lise eğitimini; Çorum Mecitözü Lisesi, Kırklareli Babaeski Lisesi gibi okullarda tamamladı. Ailesinden aldığı hizmet aşkının bir göstergesi olarak, geleceğim için öğretmenliği seçti. Bu doğrultuda, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümünde yükseköğreni yaptı.

1984 yılında aynı sıralarda öğrenim gördüğü ve sonrasında 2 çocuk sahibi olduğu eşi Nurhan Kara'yla evlendi.·

1985 yılında mesleğe başladı. 10 yıl süreyle Denizli'nin Çivril ilçesinde görevine devam ettikten sonra memleketi Çatalca'ya döndü.

Hadımköy Lisesi'nin kuruluş aşamasında rol oynayarak başladığı Çatalca serüveninde 14 yıl süreyle görev yaptı. Mesai arkadaşlarıyla birlikte gece gündüz demeden yaptığı çalışmalarla, okulun İTO Çok Programlı Lisesi'nin gençlerinin; çağdaş, Atatürkçü, başarılı bireyler olmasını sağladı ve okulunu performans olarak ülke zirvesine taşıdı. Türk eğitim sistemine takım çalışmalarına olan inancı ile birçok yeni öneriler getirdi, projeler üretti. Görev sürem boyunca yaklaşık 10 bin öğrencinin eğitim ve yaşamına olumlu katkılar sağladı.

24 yıl 10 ay süren devletteki toplam hizmetimden sonra, yıllarca Çatalca gençliğinin geleceğine yön vermiş bir eğitimci olarak, 1 Aralık 2008 tarihi itibarıyla istifa ederek tüm Çatalca'nın geleceğini aydınlatmak için yola çıktı ve Cumhuriyet Halk Partisi'nden 'Çatalca Belediye Başkan Aday Adayı' oldu.

Yorumlar