ADALAR

CHP Adalar belediye başkan adayı 2019 yerel seçim

CHP Adalar belediye başkan adayı belli oldu. Peki Adalar belediye başkan adayı Erdem Gül kimdir, kaç yaşındadır?

CHP Adalar belediye başkan adayı 2019 yerel seçim

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP İstanbul Belediye başkan adaylarını açıkladı.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP Adalar Belediye başkan adayı belli oldu. İşte CHP Adalar Belediye Başkan adayı Erdem Gül'ün biyografisi.

ERDEM GÜL KİMDİR?

Erdem Gül kimdir, Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisidir.

Erdem Gül, 1967 yılında Giresunma Gül, babası Ziya Gül’dür. Gazi ÜniversitesiBasın Yayın Yüksek Okulu’ndan mezun olduktan sonra her gazeteci gibi belli bir süre stajyerlik yaptı.

1992 yılında ANKA Ajansı’nda profesyonel gazetecilik yaşamı başladı. 1994 yılında İstanbul ve Ankara Belediyelerini kazanan Necmettin Erbakan liderliğindeki Milli Görüş’ün yükselişiyle Refah Partisi‘ni aktif olarak izledi. Daha sonra Refah Partisi’nin iktidara geliş süreciyle beraber başbakanlık ve parlamento muhabiri olarak görev yaptı. Refah Partisi ve Fazilet Partisi dönemlerinin sona ermesinin ardından Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde kurulan AKP‘yi izledi.

Daha sonra Taraf Gazetesi‘nde yine siyasal İslam ve AKP ile ilgili haberlere imza attı. 2010 yılında Cumhuriyet gazetesinde AKP ve parlamento muhabiri olarak göreve başladı. 2013 yılında Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu’nda Haber Müdürü oldu.

Cumhuriyet gazetesi Ankara Bürosu’nda Haber Müdürü iken 22 Ekim 2014 tarihinde Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilciliği’ne Erdem Gül atandı.

Erdem Gül, Aslı Gül ile evlidir. Deniz ve Sarp Güney adlarında iki çocuğu vardır.

26 Kasım 2015 tarihinde Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile birlikte “MİT TIR’ları” soruşturması kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi İstanbul 7. Sulh Ceza Hakimliği, Can Dündar ve Erdem Gül‘ün tutuklanmalarına karar verdi.

27 Ocak 2016 tarihinde İstanbul Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianamede iki gazeteci için bir yıla kadar da hapis cezası istendi. İddianame İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin tahliyesine karar verdiği Can Dündar ile Erdem Gül, cezaevinden 26 Şubat 2016 tarihinde 92 gün sonra çıktı.

Yorumlar