SULTANBEYLİ

Ekrem İmamoğlu’ndan Sultanbeyli-Esenyurt arasına ekspres hat projesi

CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, TEM otoyolu üzerine Sultanbeyli'den Esenyurt'a kadar bir ekspres hat projesi hazırladıklarını açıkladı. İmamoğlu, İstanbul'u boydan boya geçecek bu hattın dikey hatlarla E-5 ile birleştirileceğini de belirtti.

Ekrem İmamoğlu’ndan Sultanbeyli-Esenyurt arasına ekspres hat projesi

Katıldığı bir TV programında İstanbul’un ulaşım sorununa ilişkin bir projesini açıklayan CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, projenin TEM otoyolu üzerinde olacağını duyurdu.

“İSTANBUL’UN EN BÜYÜK SORUNU ULAŞIM”

Ekrem İmamoğlu, İstanbul’daki sorunları sıraladı ve ulaşım sorunu için ürettikleri çözümü paylaştı.

İmamoğlu, “Birinci sırada trafik ve ulaşım. İkinci sırada çevre devreye giriyor. Mülteci sorunu çok önemli bir kavram. Günlük hayatta unuttuğumuz deprem sorunu var. Eğitim, yoksulluk var. Bütün bunları sıraladığımızda 10 temel sorun üzerinden hareket edebiliriz” dedi.

İmamoğlu TEM yolunu üzerine yapılacak projeyi ise, “Birinci sıra sorunumuz ulaşım. İstanbul’un yarısı TEM yolu üzerinde ikamet ediyor. TEM yoluna ekspres ulaşım tanımladık. Daha iyi algılansın diye adını ikinci bir metrobüs koyduk ama daha az duraklı olacak. Sultanbeyli’den Esenyurt’a kadar az duraklı İstanbul’u boydan boya geçen bir hat. Ciddi bir yükü alacak” sözleriyle aktardı.

Yorumlar