ŞİŞLİ

Ekrem İmamoğlu muhtarları uyardı! Partizanlıktan uzak durun

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu, kentte görev yapan 961 muhtar ile bir araya geldi. Yaptığı konuşmada partizanlıktan uzak durun uyarısı yaptı.

Ekrem İmamoğlu muhtarları uyardı! Partizanlıktan uzak durun - Sayfa 1

Son dönemde siyasetin, kutuplaşma ve partizanlaşma üzerinden yürütüldüğünü belirten İmamoğlu, ''31 Mart'ın tarihi bir an olduğunu belirten İmamoğlu, muhtarlara, ''Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar projelerim dışında konuşmayacağım. Kirli siyaset ve anlamsız siyasi çatışmaların tarafı olmayacağım'' sözleriyle seslendi. 31 Mart'ın ''tarihi bir an'' olduğunu kaydeden İmamoğlu, ''Bu tarihi hep birlikte yazacağız'' dedi.

Ekrem İmamoğlu muhtarları uyardı! Partizanlıktan uzak durun - Sayfa 2

 Muhtarlarla birlikte kahvaltı yapan İmamoğlu'na Şişli ve Sarıyer Belediye Başkanları Hayri İnönü ile Şükrü Genç de eşlik etti. İmamoğlu'nun masasında, temsilci sıfatıyla 2 kadın 2 de erkek muhtar yer aldı. Muhtarlara, Şirin Mine Kılıç'ın kaleme aldığı, İmamoğlu'nun hayatını konu alan, ''Benim Sevgili Başkanım'' adlı kitabı hediye edildi.

Ekrem İmamoğlu muhtarları uyardı! Partizanlıktan uzak durun - Sayfa 3

Muhtarlar demokrasinin başlangıç noktası

Kahvaltı sonrasında muhtarlara seslenen İmamoğlu, ''Sizleri demokrasinin başlangıç noktası olarak görüyoruz. En özgün demokrasi öznesisiniz. Sizin koşullarınızı sağlıklı hale getirmek, demokrasinin güçlenmesi anlamına gelir. Demokrasiye olan katkılarınızdan dolayı size hürmetimiz çok. Emeğinize sağlık'' dedi.

Ekrem İmamoğlu muhtarları uyardı! Partizanlıktan uzak durun - Sayfa 4

31 Mart'a kadar polemik yok

Geleceğe dair kararları muhtarlarla birlikte alacaklarını kaydeden İmamoğlu, ''Partizanlığın olmadığı, yerel duyguların ağır bastığı ortam yaratmalıyız. Ana gündemimiz çözüm olmalı. Son dönemde süreç, kutuplaşma ve partizanlaşma üzerinden yürütülüyor. Bundan uzak kalıp, dünyanın en önemli ve güzel şehrini oluşturacağız. İstanbul, tarihi barındırdığı zenginliklerle kadim bir şehirdir. 'Kente ihanet' cümlesini kullanacak kadar kötü bir durum var demektir'' diye konuştu.

''31 Mart'a kadar polemikten uzak duracağım'' diyen İmamoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: ''İstanbul dışında bir cümlem olmayacak. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar projelerim dışında konuşmayacağım. Kirli siyaset ve anlamsız siyasi çatışmaların tarafı olmayacağım.''