KARTAL

Kartal'ın altyapı sorunları koronavirüs yasaklarında çözülüyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele amacıyla alınan 4 günlük sokağa çıkma yasağı sürerken Kartal’da devam eden altyapı projelerini muhtarlar ile birlikte inceledi. Başkan Yüksel, Kordonboyu, Karlıktepe, Yukarı, Topselvi, Yunus, Hürriyet, Soğanlık, Cevizli ve Orhantepe mahallelerinde devam eden atık su, yağmur suyu, asfalt ve elektrik alt yapısı çalışmalarını inceleyerek hem teknik ekiple hem de muhtarlar ile görüş alışverişinde bulundu.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kartal'ın altyapı sorunları koronavirüs yasaklarında çözülüyor

İlan edilen sokağa çıkma kısıtlaması ile yaya ve araç trafiğinin durması, Kartal’da devam eden altyapı çalışmalarına hız kazandırdı. Kartal’ın 9 ayrı mahallesini ilgilendiren projeleri yerinde inceleyen Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e, 9 mahallenin muhtarı da eşlik etti.

Muhtarlar devam eden projeler ile ilgili Başkan Gökhan Yüksel ve teknik ekip tarafından bilgilendirildi. Muhtarlar çözüme kavuşturulan alt yapı sorunları ile ilgili memnuniyetlerini dile getirirken vatandaşın da geçmişte yaşadığı sıkıntıları aktardı. Muhtarlar ayrıca yılların sorununu çözüme kavuşturan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ile muhtarlardan oluşan heyetin ilk durağı, Kartal merkezdeki İSKİ ile Kartal Belediyesi’nin ortak gerçekleştirdiği altyapı çalışması oldu. Kordonboyu Mahallesi Muhtarı Arzu Keskin, Karlıktepe Mahallesi Muhtarı Barış Korkmaz ve Yukarı Mahalle Muhtarı Ünal Özuğurlu’nun eşlik ettiği alan gezisinde her üç mahalleyi de ilgilendiren çalışmanın gerçekleştirildiği 4 bölge ziyaret edildi, çalışmalar ile ilgili bilgi alındı. Kartal’ın merkezindeki su baskınlarını ortadan kaldıracak 2 bin metre uzunluğundaki yeni yağmur suyu ve atık su hatlarının inşası ile ilgili bilgi alan muhtarlar, büyük bir sorunun çözüme kavuşturulduğunu ifade etti.

Başkan Gökhan Yüksel de 2 farklı hat olarak denize ulaşacak olan yeni yağmur suyu hatları ile Kartal’ın merkezinde yoğun yağışlar sonrası oluşan su baskınlarının, çalışmalar tamamlandığında tarih olacağına vurgu yaptı. Atık su ile yağmur suyunun da ayrıldığını belirten Başkan Yüksel, yeni yapılan hatların dere büyüklüğünde olduğunu ve önümüzdeki 70 – 100 yıl boyunca ihtiyacı karşılayacağını söyledi. 

Kartal’daki bir diğer altyapı çalışmasının yapıldığı Topselvi ve Yunus Mahallelerinde Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’e Topselvi Mahallesi Muhtarı Ramazan Keklik ve Yunus Mahallesi Muhtarı Mahmut Evren eşlik etti. Geçmişte yoğun sanayi yerleşiminin olduğu mahallede altyapının erdiğini kaydeden Başkan Yüksel, yeni altyapı çalışmasının iki mahallenin kesişim noktasında bulunan Seçenler Sokak’ta devam ettiğini, 1200 metre uzunluğundaki hat ile bölgede kentsel dönüşüm için de hazır olacak yeni altyapı olacağını söyledi. 

Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle ekiplerin daha rahat çalıştığı bir diğer adres de Kartal Hürriyet Mahallesi oldu. Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel burada Semt Pazarı Caddesi olarak da bilinen Mehmet Akif Ersoy Caddesi’nde yapılan asfaltlama çalışmasını izledi. Hürriyet Mahallesi Muhtarı Fatih Ekiz’den bilgi alan Başkan Yüksel, Türkeli Sokak’ta gerçekleştirilen asfaltlama çalışmasının ardından bu caddeyi de bitirdiklerini, mahallede asfalt sorunu yaşayan diğer caddeleri de asfaltlayacaklarını söyledi. Muhtar Ekiz ise çukurlar nedeniyle özellikle pazarın kurulduğu günlerde vatandaşların düştüğünü söyleyerek Başkan Gökhan Yüksel ve ekibine teşekkür etti. 

Kartal Soğanlık Yeni Mahalle’de devam eden projeleri muhtar Erol Yurdakul ile birlikte inceleyen Kartal Belediye Başkanı, bölgedeki tapu sorunlarının Kartal Belediyesi tarafından çözülmesinin ardından altyapı sorunlarının çözülebildiğini söyledi. Muhtar Erol Yurdakul ise mahallede 11 sokakta atık su ve yağmur suyu kanallarının yapılmasına başlandığını söyledi. İlk olarak iki sokakta çalışmanın başladığını ve İSKİ ile birlikte yapılan çalışmalardan dolayı memnuniyetini dile getiren Yurdakul, hem Başkan Gökhan Yüksel’e hem de Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na teşekkür etti. 

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, son olarak hem Cevizli hem de Orhantepe Mahallelerinin ortak sorununu çözecek olan elektrik altyapı çalışmasını incelemek üzere çalışmaların yapıldığı alanı ziyaret etti. Burada bölge halkına müjdeyi veren Başkan Gökhan Yüksel, AYEDAŞ ile ortak yürütülen altyapı çalışması ile her iki mahalledeki elektrik alt yapısının yenilenerek güçlendirildiğini kaydetti. Başkan Yüksel’e Cevizli Muhtarı Memiş Dikilidaş ve Orhantepe Mahalle Muhtarı Zeki Dağ eşlik etti. Her iki muhtar da bölgede voltaj düşüklüğü ve elektrik kesintilerinin sık sık yaşandığını belirterek vatandaşların elektrikli aletlerinin bozulması ve sigortaların atması şikâyetleri olduğunu; ancak 2 bin metre uzunluğundaki yeni hatlar ile sıkıntının ortadan kalkacağını belirtti.

Çalışmalara olan desteklerinden ve girişimlerinden dolayı Başkan Gökhan Yüksel’e teşekkür eden muhtarlar; çevre halkının nefes almasını sağlayan Komşuluk ve Dayanışma Meydanı’ndaki hizmetlerden ve 65 yaş üstü vatandaşlara yapılan yardımlardan dolayı da Kartal Belediye Başkanı’na ve personeline ayrıca teşekkür etti. 

Yorumlar