KARTAL

Kartal Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunuyor

Kartal Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Gönül Çarşısı, ilçenin 4 ayrı noktasında verdiği hizmet ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşıyor. Gönül Çarsısı, hangi semtlerde var nasıl ulaşabilirsiniz?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Kartal Belediyesi ihtiyaç sahiplerinin gönüllerine dokunuyor

Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel’in hizmet anlayışı ile çalışmaların yürütüldüğü Gönül Çarşısı’na başvuran ihtiyaç sahibi vatandaşlar, ücretsiz olarak; kıyafetten beyaz eşyaya, mobilyadan oyuncağa kadar birçok ihtiyacını karşılayabiliyor.

Kordonboyu, Hürriyet, Uğur Mumcu ve Soğanlık Mahallelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaşan Gönül Çarşısı’na 2019 yılının ilk 7 aylık döneminde 3 bin 200 ihtiyaç sahibi, başvuruda bulunarak yaklaşık 47 bin parça yardım malzemesini temin etti.

Kartallı vatandaşlar tarafından Gönül Çarşısı’na bağışlanan temiz ve kullanılabilir durumdaki giysi ile her türlü ev eşyası, Gönül Çarşısı personeli tarafından hayırseverlerin evlerinden alınıyor ve görevli personel tarafından temizlenip düzenlendikten sonra ihtiyaç sahipleri için sergilenmeye hazırlanıyor. İhtiyaç sahiplerinin temin edebileceği ürünler arasında ise yok yok. Kartal Belediyesi Gönül Çarşısı’na gelen vatandaşlar; giyim eşyalarının yanı sıra mobilyadan beyaz eşyaya, elektronik cihazlardan oyuncağa kadar birçok ihtiyacını, Gönül Çarşısı’ndan temin edebiliyor.

Gönül Çarşısı’na gelen vatandaşlar, aradıkları ürünü teslim almaya hazır vaziyette bulamazsa vatandaşların gerekli bilgileri alınarak ihtiyacına uygun ürün geldiği takdirde iletişime geçiliyor ve kendisine ulaştırılıyor.

İhtiyaç sahiplerine her zaman için yardıma hazır olduklarını ifade eden Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Gönül Çarşısı’nda kurulan sistem ile hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın eksikleri gideriliyor hem de buraya eşyalarını bağışlayan vatandaşlarımızın aracılığı ile geri dönüşüme katkı sağlanıyor. Kartal Belediyesi olarak, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza desteklerimizi kesintisiz olarak devam ettireceğiz.” dedi.

Gönül Çarşısı’na ulaşmak isteyen vatandaşlar, 0216 66 25-26 numaralı telefonu arayarak bilgi alabilir ve müracaatta bulunabilir.

Hürriyet Mahallesi Gönül Çarşısı 0216 280 64 14

Uğur Mumcu Mahallesi Gönül Çarşısı 0216 280 64 66

Soğanlık Mahallesi Gönül Çarşısı 0216 280 64 81

Yorumlar