İSTANBUL

YSK İstanbul'da yeniden seçim kararı alabilir! Çarpıcı yorum

'Ekrem İmamoğlu mazbatayı alacak mı almayacak mı' tartışmaları 2 gün önce sona erdi. Mazbata tartışması şimdilik durmuş gibi gözüksede YSK'ya yapılan itirazlarla seçimin yenilenmesi gündemde. Gazeteci Murat Yetkin de, 'İmamoğlu’nun mazbatayı almasıyla Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor.' dedi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
YSK İstanbul'da yeniden seçim kararı alabilir! Çarpıcı yorum

Türkiye 31 Mart seçimlerinde tarihi günlerini yaşadı. Sandıkların yeniden sayılması ve itirazlar arasında 17 gün sonunda YSK tarafından mazbata Ekrem İmamoğlu'na verildi.

Mevlüt Uysal'dan görevi teslim alan Ekrem İmamoğlu koltuğuna yerleşti ama her şey bitmiş değil. Cumhur İttifakı'nın itirazları ve delilleriyle, seçimlerin iptali halen gündemde.

YSK’nın İstanbul'da mazbatayı İmamoğlu'na verme kararını yorumlayan Murat Yetkin, 'YSK İstanbul seçimlerini hala tekrarlayabilir, ama İmamoğlu’nun mazbatayı almasıyla Türkiye’de yeni bir sayfa açılıyor.' dedi.

YSK yeniden seçim kararı alabilir

Gazeteci Murat Yetkin, 'Bu aşamadan sonra YSK, AK Parti’den gelen itiraz ya da muhalefetin ifadesiyle baskılar sonucu hala 2 Haziran’da seçim tekrarı kararı alabilir.' ifadelerini kullandı.

Seçim tekrarı olsa bile...

Yetki, 'Ama seçim tekrarı olsa bile, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Adaylara değil, bana oy vereceksiniz” dediği 31 Mart seçimlerinde Türkiye’nin en büyük beş şehrinin belediye başkanlıklarını muhalefet adaylarının kazandığı tescil edilmiş oldu.' şeklinde yorumda bulundu.

Yorumlar