İSTANBUL

YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019! TIKLA seçmen sorgulama gör

23 Haziran'da tekrarlanacak İstanbul seçimleri hakkında flaş açıklamalar yapan YSK Başkanı Sadi Güven YSK internet sitesi üzerinden seçmen sorgulama işleminin gerçekleştirilebileceğini söyledi. YSK Başkanı'nın bu açıklamasının ardından yurt içi veya yurt dışı seçmen sorgulama işlemleri için YSK'nın internet sitesi araştırılmaya başlandı. YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019! TIKLA seçmen sorgulama gör

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019! TIKLA seçmen sorgulama gör

Milyonlarca İstanbullu  23 Haziran'da tekrar sandık başına gidecek.  YSK Başkanı Sadi Güven'in bugün yaptığı 23 Haziran seçimlerine ilişkin kritik açıklamalarının ardından herkes YSK'nın internet sitesini araştırmaya başladı. İBB yenileme seçimi nerede oy kullanılacağına dair detaylar, yurt içi veya yurt dışı seçmen sorgulama işlemlerinin yapılacağı YSK'nın internet sitesi hakkında merak edilen detaylar haberimizde... YSK internet sitesi seçmen sorgulama 2019!

TIKLA! YSK İNTERNET SİTESİ SEÇMEN SORGULAMA 2019!

YSK SEÇMEN SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Eğer E-Devlet şifreniz yoksa linke tıkladıktan sonra nüfusa kayıtlı olduğu il, sıra no ve TC kimlik numarası girildikten sonra oy kullanılabilecek okul öğrenilebilecek.

E-DEVLET İLE SEÇMEN SORGULAMA İŞLEMİ NASIL YAPILIR?
e-Devlet Kapısı aracılığıyla seçmen sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilmek için izlemeniz gereken adımlar şu şekilde;

e-Devlet kapısına https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ aracılığıyla giriş yapın.Açılan sayfada T.C. Kimlik No ve e-Devlet Şifresi bilgilerinizi girin. Daha sonra arama satırına "Yurt İçi Seçmen Kaydı Sorgulama" yazın ve ilk sayfaya tıklayın.

Karşınıza gelen ekranda yurt içi seçmen kütüğü bilgilerine ulaşabilirsiniz. Ayrıca seçim dönemlerinde oy kullanacağınız yer bilgileri Yüksek Seçim Kurulu tarafından açıklandığında bu sayfada görüntülenir.

Yorumlar