İSTANBUL

YSK Başkanı Sadi Güven'den kritik 23 Haziran açıklaması

YSK Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. 23 Haziran'da 31 Mart'taki seçmen listelerinin kullanılacağını söyleyen Güven listelerde herhangi bir güncelleme yapılmayacağını açıkladı. Güven, "Dolayısıyla askıya da çıkmayacak" dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
YSK Başkanı Sadi Güven'den kritik 23 Haziran açıklaması

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Sadi Güven, 23 Haziran'da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimine dair önemli açıklamalarda bulundu.Seçime aynı seçmen listeleriyle girileceğini belirten Güven, "Oy kullanamayacak seçmenlerin yanına not düşülecek" dedi. 

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyada bazı kişilerin kendi isimlerini YSK'nın seçmen sorgulama sisteminde göremediğini söylemesi de çok tartışılmıştı. Güven bu konuya da açıklık getirdi ve "Listede kendimi göremedim diyenler, bugün öğleden sonra 23 Haziran seçiminde nerede, hangi sandıkta oy kullanacaklarını görebilecek." dedi.

İşte Sadi Güven'in açıklamalarından önemli satır başları:

SADECE SANDIK KURULLARI DEĞİŞECEK

Sadece sandık kurulları değişecek. Onun dışında bir değişiklik olmayacak. 31 Mart seçimlerindeki şartlarla seçime gidilecek.

'OY KULLANAMAZ' ŞERHİ DÜŞÜLECEK

Oy kullanamayacak kısıtlı seçmenlerle ilgili 5 gün önce 18 Haziran’da aynı listelerde, değişiklik yapmadan yanına oy kullanamaz işareti düşülecek.Seçmen sayılarında değişiklik olmayacak, onlar silinmeyecek, sadece sistem ‘oy kullanamaz’ şerhini düşecek.

"31 MART SEÇİMİNİN YENİLEMESİ"

23 Haziran’da yapacağımız seçim, 31 Mart’takinin yenilenmesidir, tekrarıdır. 31 Mart’ta kim oy kullanma hakkına sahip ise, 23 Haziran’da aynı şahıslar oy kullanacaklardır. Siyasi partilerle de biz bunu paylaştık. Siyasi partiler de 31 Mart listesi ve seçmen listesiyle karşılaştırma imkanına sahip olacaklar.

GEREKÇELİ KARAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sadi Güven, YSK’nın İstanbul seçimlerine yönelik verdiği ‘yenileme kararı’na ilişkin gerekçeli kararının henüz yayınlanmamış olmasına ilişkin soruya ise “Arkadaşlarımızı çalışıyor karar bittiğinde paylaşacağız” yanıtını verdi.

Yorumlar