İSTANBUL

Taşınan seçmen AK Parti ve CHP'ye kaybettiriyor!

Seçim sürecinde olduğumuz şu günlerde partilerin en korktuğu şey seçmenlerinin memleketlerine kütüklerini aldırması. Özellikle AK Parti ve CHP kara kara bu sıkıntının nasıl önüne geçeceklerini düşünmeye başladı.

Taşınan seçmen AK Parti ve CHP'ye kaybettiriyor!

İnternetİstanbul/ 31 Mart seçimleri öncesi partilerin en büyük kaygısı taşınan seçmen. Özellikle İstanbul'dan Anadolu'ya oy kullanmak için kütüğünü aldıran seçmenler 1 oyun bile çok büyük farkedeceği büyükşehirlerde endişe yaratmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın önceki gün belirttiği gibi 24 Haziran seçimleri sonrası ilçe değiştiren seçmen sayısı 1.5 milyonu aşmış. Yine Erdoğan’ın aktardığına göre bunun %20’sine denk gelen 222 bini AK Parti üyesi…

Seçmen sıkıntısını yaşayan tek parti AK Parti değil tabiki. CHP de aynı kaygıyı yaşıyor. Oyunun yüksek olduğu bölgelerde çok az farkla seçim kaybetti CHP.

Habertürk Yazarı Muharrem Sarıkaya 'Taşınan seçmen kaybettiriyor' diyor ve seçim öncesi yapılmaya başlanan dalaverelere dikkat kesiliyor.

4 katlı binanın 5. katında hayali seçmen yaratan, bir dairede 64 kişi gösteren veya yaşadığı ilçenin nimetlerinden faydalanıp oyunu memleketinde kullanan seçmenleri YSK bile uyarıyor: ''Gittiğiniz yerde gerçekten ikamet etmediğiniz ortaya çıkarsa oyunuz yanar!''

Muharrem Sarıkaya da 'Bu durumda o seçmen geldiği yeri boşalttığı gibi, gittiği yere de faydalı olmuyor' diyor.

DEVAMINI OKU...

Yorumlar