İSTANBUL

İstanbul’da sadece yollar değil kaldırımlar da işgal altında

İstanbul'da yaşanan trafik sorunu sadece yolları değil kaldırımları ve otoparkları da ele geçirmiş durumda. Yayalar hatalı park etmeler sonucu yürüyecek alan bulamıyor.

İstanbul’da sadece yollar değil kaldırımlar da işgal altında

İnternetİstanbul/ Metropol kent İstanbul'da yaşanan yoğun trafik sorunu sadece ana yollar için geçerli değil. Akan veya duran trafik dışında en büyük sorunlardan biri de otopark alanlarının yetersiz olması. İşte bu nedenle otoparklarda kuyruklar oluşabiliyor veya hatalı park etmeler neticesinde vatandaşlara sıkıntılar yaşıyor.

CHP İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, hazırladıkları proje kapsamında 1 TL'lik sembolik bir otopark fiyatı koyacaklarını müjderlerken; AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, rakibinin projesinin daha büyük sorunlar yaratacağını söyledi. 

Yeni Şafak yazarı Hasan Öztürk de, ''İstanbul’da sadece yollar değil kaldırımlar da işgal altında'' dedi ve sıkıntıyı köşesine taşıdı;

...

''İstanbul’un sadece taşıt trafiği sorunu mu var? Ya da sadece yollar mı işgal altında? Kaldırımlar, yeşil alanlar, parklar da işgal altında değil mi?

Araçlar İstanbul trafiğinde yolların işgal edilmesi nedeniyle hareket edemezken aynı zamanda insanlar da sokaklardaki, kaldırımlardaki, yeşil alanlardaki ve parklardaki işgaller nedeniyle yürüyemez halde değil mi?

İstanbul’da kaldırımlar standartların dışında. İstanbul’daki kaldırımlar özellikle Suriçi’nde bu standartların çok gerisinde.

Hal böyleyken bir de kaldırım işgalleri var ki sormayın!

Belediyelerin “işgaliye bedeli” adı altında bir gelir kalemi bile var. Yani, bir esnaf kapısının önündeki kaldırıma masa, sandalye, tezgah gibi ticari eşyalarını koyuyor. Bunun öncesinde de gidip belediyeye “işgaliye parası” ödüyor. Bir de bakıyorsunuz, yayaların kullanması gereken kaldırım bir lokantanın ya da kafenin “açık alanı” veya bahçesi oluvermiş!''

DEVAMINI OKU...

Yorumlar