İSTANBUL

Murat Ongun'dan İBB'deki işten çıkarmalara yönelik açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun işten çıkarılmalara ilişkin yanıltıcı bilgiler olduğunu söyledi ve net rakamı paylaştı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Murat Ongun'dan İBB'deki işten çıkarmalara yönelik açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işten çıkarmalar sürüyor. Alınan kararı SMS'le öğrenen ve bu duruma isyan eden işçiler İBB önünde oturma eylemini sürdürüyor.

Bir çok basın yayın kuruluşunda İBB'den şehit ve gazi yakınlarının da çıkarıldığı iddia edildi. Bu konuyla ilgili gelen eleştirilere İstanbul Büyükşehir Belediye Sözcüsü Murat Ongun twitter hesabından cevap verdi. 

İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer aldığını söyleyen Ongun şunları kaydetti:

İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer almaktadır. Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır.

2500 civarı yapılan toplam alımdan, Şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

Yorumlar 1 yorum