İSTANBUL

Murat Ongun kimdir? Ekrem İmamoğlu İBB Başkan Danışmanlığı'na atadı!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Başkan Danışmanlığı'na Murat Ongun'u atadı. Atama haberinin ardından herkes Murat Ongun'un kim olduğunu merak edip araştırmalara başladı. Murat Ongun kimdir, daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte merak edilenler...

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Murat Ongun kimdir? Ekrem İmamoğlu İBB Başkan Danışmanlığı'na atadı!

Murat Ongun'un ismini Ekrem İmamoğlu'nun seçim kampanyası döneminde sıkça duyduk. Ekrem İmamoğlu'nun göreve gelmesinin ardından Başkan Danışmanlığı'na atadığı iki isimden birinin Murat Ongun olması dikkat çekti. Herkes Murat Ongun kimdir, aslen nerelidir, bu zamana kadar hangi görevlerde yer aldı bu soruların cevabını merak ediyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin basın sözcülüğü görevini de yürüten Murat Ongun aslında eski bir gazeteci.

Murat Ongun en parlak günlerini Ufuk Güldemirli günlerinde Habertürk kanalında geçirdi. Habertürk ekranlarına en çok çıkan, ana haberleri sunan kişi Murat Ongun’du. Ufuk Güldemir hayatını kaybedince Habertürk satılınca bir süre ortalarda görülmedi. Sonrasında bir internet sitesiyle haberciliğe döndü. Yanında yine Habertürk ekibinden Aynur Tezel ve başka bazı arkadaşları vardı.

Neredeyse 12 yıl önce girişilen bu internet serüveni uzun soluklu olmadı.

Murat Ongun bunun dışında, bir süre Cem TV Genel Müdürlüğü de yaptı ve Star TV'de Uğur Dündar yönetiminde de çalışmış bir gazeteci olarak biliniyor.

Yorumlar