İSTANBUL

Mazbatayı almadan imzayı attı İmamoğlu'ndan açıklama geldi

Ekrem İmamoğlu, mazbatayı almadan Atatürk'e koşunca ortalık karıştı! CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu, resmi olarak kendisine yetki verilmeden Anıtkabir Defterine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı imzası atmasının gerekçesini açıkladı.

Mazbatayı almadan imzayı attı İmamoğlu'ndan açıklama geldi

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul'da önde olan Ekrem İmamoğlu dün Ankara'ya giderek Anıtkabir'i ziyaret etmişti. Ancak bu ziyarette İmamoğlu'nun resmi sonuçlar açıklanmadan, YSK tarafından kendisine mazbata verilmeden Anıtkabir Özel defterine 'İstanbul Belediye Başkanı' imza atması tepkilere neden oldu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, resmi olarak açıklanmayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ünvanı ile imza atmasını eleştirdi.

Anıtkabir ziyaretinin istismar edildiğini belirten Çelik, şu ifadeleri kullanmıştı: "CHP adayı büyük bir manipülasyon yapmıştır. Anıtkabir defterine attığı imzada, bu ziyareti istismar eden bir durum ortaya çıkmıştır.

Bu imzayı atmaya yetkisi yok
Herhangi bir kimseye yetki veya mazbata verilmemiştir. Anıtkabir Komutanlığı'nı da zor duruma düşürmüştür. Twitter'a istediğinizi yazabilirsiniz ama Anıtkabir defterine istediğinizi yazamazsınız.” 

Milli Savunma Bakanlığı da İmamoğlu'nun ziyaretinin ‘Anıtkabir Hizmetleri Yönergesine' uygun olarak yapılmadığını belirtti. Konuya ilişkin personelin ikaz edildiği kaydedildi.

'Gerçek kazananın kim olduğunu göstermek istedim'
Eleştirilerin hedefinde olan Ekrem İmamoğlu'dan neden İBB Başkanı ünvanı kullandığına ilişkin açıklama geldi.

İmamoğlu neden bu ünvanı kullandığını şu ifadeler açıkladı: "YSK'nın açıkladığı bir karar var, bizim elimizde veriler var. İnancımız bu yönde. Bu şekilde davranmayı istemezdim ama İstanbul'un her köşesine 3 gündür afiş asan anlayışa, gerçek kazananın kim olduğunu göstermek için onu yazdım. İnancım da bu yöndedir. Mazbatayı da bekliyorum.”

Yorumlar