İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu tarifeli uçağa atlayıp gitti duyan gelince izdiham oldu

İstanbul'da resmi olmayan sonuçlara büyükşehir belediye başkanlığı yarışını önde bitiren Ekrem İmamoğlu eşi ve çocukları ile birlikte tarifeli uçakla Ankara'ya gitti. 

Ekrem İmamoğlu tarifeli uçağa atlayıp gitti duyan gelince izdiham oldu

Ekrem İmamoğlu'nun Ankara'daki ilk durağını öğrenenler Anıtkabir'e akın edince izdiham yaşandı. Ekrem İmamoğlu ve eşi güçlükle kalabalığın arasından sıyrılıp Atatürk'ün huzuruna çıktılar. Saygı duruşunda bulunan Ekrem İmamoğlu, ziyaretine ilişkin yaptığı açıklamada bunu seçimden önce planladığını söylemişti. 

Anıtkabir defterini imzalayan Ekrem İmamoğlu yazdıklarını da okudu. İmamoğlu defteri 'İstanbul Büyükşehir belediye başkanı' diye yazdı. 

Ekrem İmamoğlu'nun yanında eşi, oğlu ve kızı da bulunuyordu. 

Ankara'da kiminle görüşecek?
Ekrem İmamoğlu Anıtkabir'in ardından 3 görüşme gerçekleştirecek. İmamoğlu Ankara çıkarması hakkında şu bilgileri verdi:

-"Ben seçimden sonra Ankara’ya Anıtkabir’e ziyareti planlamıştım. Bu benim manevi planımdı çocuklarımla beraber. Anıtkabir ziyareti yapacağız saat 15:00’da. Genel ziyareti ziyaret edeceğim ardından da İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret edeceğim.

İmamoğlu ailesiyle geldiği havalimanında bazı çalışan ve yolcularla da selamlaşarak, el sıkıştı. Bir vatandaşın, "Mazbatanızı ne zaman alacaksınız?" sorusunu "Vatandaş verdi, gerisi kolay" diye yanıtladı.

Üçüncü adresi Yavaş

Ekrem İmamoğlu'nun eşiyle birlikte ziyaret edeceği üçüncü kişi ise resmi olmayan sonuçlara göre Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanan Mansur Yavaş olacak. Görüşme saat 17.30'da gerçekleşecek. 

Anadolu Ajansı bitmiştir

Ekrem İmamoğlu havalimanındaki açıklamalarında seçim sonuçlarına ilişkin Anadolu Ajansı'na da yüklendi. İmamoğlu, "YSK bir veri vermiş AA’yı yok sayıyorum zaten. Anadolu Ajansı artık bitmiştir, hiçbir seçimi sunamaz" dedi. 

Binali Yıldırım'ın afişleri

Rakibi Binali Yıldırım'ın 'teşekkür' afişlerine de değinen İmamoğlu şunları söyledi:

-Sonuç karşı tarafın lehine olsaydı bu kardeşiniz çıkar, derdi ki; ’Hayırlı uğurlu olsun Sayın Binali Yıldırım’ derdi. Demiyorum, çünkü ben kazandım. Sayın Yıldırırm’ı da teessüfle izliyorum. Devletin bakanlığını yaptınız yıllarca, başbakanlık yaptırınız daha ne olsun.

Asmayın şu afişleri dedik, ayıp oluyor.

- Biz yönetmeye hazırız, bırakın ahlaklı bir şekilde tebrik edin biz de işimize bakalım. Ben anlamış değilim hala afiş asıyorlar. Ne için asıyorsunuz Sayın Yıldırım. 

Yorumlar