İSTANBUL

Kapatılacağı söyleniyordu! Ekrem İmamoğlu İSMEK iddiaları için ne dedi?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu 'İSMEK kapatılacak' iddialarının gerçeği yansıtmadığını söyledi. İmamoğlu, "Yeni dönemde İSMEK hem kaliteli eğitim veren hem çağdaş eğitim veren toplumun ihtiyacına dönük eğitim veren, aynı zamanda eğitimcisini koruyan ve daha nitelikli müfredatla 12 aya, tüm yıla yayılan bir eğitim sistemi ile İSMEK, İstanbulluların hayatında nitelikli şekilde var olmaya devam edecek." dedi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Kapatılacağı söyleniyordu! Ekrem İmamoğlu İSMEK iddiaları için ne dedi?

Son günlerde bazı sosyal medya hesaplarında ve yayın organlarında İSMEK'in kapatılacağı iddiaları yer almıştı. İBB Sözcüsü Murat Ongun bu iddialara yönelik bir açıklama yapmış ve bunun gerçek dışı olduğu belirtilmişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na soruldu İSMEK meselesi..."İSMEK'i kuran akıl biziz" diyen İmamoğlu, kayıtların 9 Eylül itibari ile başladığına dikkat çekti ve kapatma konusunun asla gerçek olmadığını belirtti. 

“İSMEK’İ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ”

İSMEK konusunda da şunu söyleyeyim: Birileri neden sıkıntı çekiyor? Ya da niye bu işi köpürtüyor? Yalan. Bunu daha iyi anlamak isteyenler İSMEK’in kime ihale edildiğini, nasıl bir sistemle yönetildiğini, aslında İSMEK’in kurum dışında bir düzenle, bir akılla nasıl zapturapt altına alındığını, topluma hizmetten ziyade orada başka akılla sürdürülen birtakım işler yapıldığını görürler. Maddi ve manevi, bunları sorgulayacağız. Ben, İSMEK’lere giren çıkan bir belediye başkanıyım. İSMEK’i kapatma falan; asla. İSMEK’i kuran akıl biziz.  İSMEK, bu dönemin eseri değil. İSMEK’i daha da çok güçlendireceğiz. 9 Eylül itibariyle kayıtlarımız başlıyor. Biz daha güçlü, daha eğitici, daha İBB’nin mekanizması haline gelmiş, toplumla iç içe, kendini geliştiren ve yenileyen, hizmet üreten bir dönemi başlatacağız. İSMEK’i daha da çok güçlendireceğiz. 9 Eylül itibariyle kayıtlarımız başlıyor. İSMEK’in hizmet verdiği yapıların sadece 20’si depreme dayanıklı ve öğrenci alabilir pozisyondaydı. Diğerlerinin hiçbiri bu vasfa sahip değil. Şimdi tümünün değiştirerek yeni binalarda daha temiz, daha titiz, daha bu çağa uygun hem mesleki hem becerilere uygun hem de taleplere uygun hale getireceğiz. Bu toplumun farklı dillerine varıncaya kadar, kültürleri besleyen, becerileri besleyen yüzbinlerce insanımıza İSMEK’te hizmet edeceğiz.

“İSMEK İSTANBULLULARIN HAYATINDA VAR OLMAYA DEVAM EDECEK”

Şu an arkadaşlarım tümüyle bu süreci yönetiyor. Tabii ki geçiş döneminde sıkıntılar var. Mecburen bir dönem, belki bir miktar ihale ile başlanabilir. Ama biz, açıkçası bunu daha kuruma ait bir hale getirmek istiyoruz. Çalışanların da mesela 12 aylık sözleşmesi olan bazı eğitimcilerin ne yazık ki 6-7 ay eğitim verdiğini biliyoruz. Yani verimlilik de çok düşük. Biz, tam tersine İSMEK’i daha da aktif hale getireceğiz. Tüm yıla yaygın eğitimleri başlatacağız. Dolayısıyla eğitimciler de 6-7 ay eğitim verip kenarda durmayacaklar. Eğitimi tüm yıla yaygın şekilde vermiş olacaklar. Elbette çalışan eğitimcilerimizi önceleyeceğiz, gözeteceğiz. Ama sözleşmeleri itibari ile mağdur edilen insanlar olmayacak. Yeni dönemde İSMEK hem kaliteli eğitim veren hem çağdaş eğitim veren toplumun ihtiyacına dönük eğitim veren, aynı zamanda eğitimcisini koruyan ve daha nitelikli müfredatla 12 aya, tüm yıla yayılan bir eğitim sistemi ile İSMEK, İstanbulluların hayatında nitelikli şekilde var olmaya devam edecek.

Yorumlar