İSTANBUL

‘İmara değil, halka açıyoruz’ tartışma yarattı! İmamoğlu'ndan 'slogan' açıklaması

Kemerburgaz Uluslararası Kent Ormanı'nın açılışına ilişkin yayınlanan 'İmara değil halka açıyoruz' ilanına tepki yağdı. Bugün açılış töreninde konuşan İBB Başkanı İmamoğlu, tepkiler için “Ya kötü bir şey demedik ki! Bu bir felsefe." ifadelerini kullandı.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
‘İmara değil, halka açıyoruz’ tartışma yarattı! İmamoğlu'ndan 'slogan' açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Kemerburgaz Kent Ormanı’nın açılışını gerçekleştirdi. Açılış töreninde Ekrem İmamoğlu tepki çeken ilana ilişkin konuştu. Bir felsefeyi anlatmaya çalıştıklarını belirten İmamoğlu,  "Bak yapanlara da teşekkür ettik ama ‘Niye açmadınız 2 yıldır’ diye de sorguluyoruz. Yazık değil mi insanlarımıza? " ifadelerini kullandı.

İmamoğlu şunları söyledi:

"SLOGANIMIZA TAKMIŞLAR"

“Sloganımıza takılmışlar. ‘İmara değil, halka açıyoruz’ dedik” diyen İmamoğlu, “Ya kötü bir şey demedik ki! Bu bir felsefe. Orman Bakanlığı’na teşekkür ederiz. Burayı bize tahsis etti. İş birliğimiz hep devam edecek. Hemen bir açıklama yapmışlar; ‘Ora ormandır. İmara açılmaz zaten.’ Biliyoruz onu biz. Biz, bir felsefeyi anlatmaya çalıştık. Böyle bir açıklamaya gerek yoktu. ‘Yaptık’ demedik ki; ‘Açıyoruz’ dedik kardeşim. Halkımıza açıyoruz.

"YAZIK DEĞİL Mİ İNSANLARIMIZA?"

Bak yapanlara da teşekkür ettik ama ‘Niye açmadınız 2 yıldır’ diye de sorguluyoruz. Yazık değil mi insanlarımıza? İnsanlarımıza bu tür alanları hızlıca açmak, buraların keyfini, tadını geçirmek lazım. Hayat geçiyor, ömür geçiyor. Şu güzellikler bunu yaşayan insanlara gösterelim. Türkiye’nin her yerinde insanlar, birilerinin geçmişte okul alanı diye bağışladığı yerler AVM olmuş. Park alanı diye düşündüğü yerler binaya dönüşmüş. Ülkemizin bu kötü talihini değiştirmek adına bu felsefeyi söylüyoruz. ‘Hayır, olmadı’ diyebilir miyiz? Diyemiyoruz. Bu şehrin ve ülkemizin birçok noktasında, insanların bile, toplumun bile terk ettiği alanlarla ilgili yarınlara dönük, şüpheli bakışları var. O bakımdan biz, İstanbul’daki insanlara bir teminat vermek istiyoruz. Diyoruz ki; ‘Evet, biz bu kentin alanlarını, hakkaniyetle, en adil şekilde, insanlarına en doğru şekliyle, planlanmış şekliyle kazandırmaya söz veriyoruz. Bundan asla taviz vermeyeceğiz” İfadelerini kullandı.

Yorumlar