İSTANBUL

İBB sözcüsü çark etti AK Partili başkandan özür diledi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun, paylaştığı bir video ve yazdığı tweet nedeniyle, akşam saatlerinde Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'dan özür diledi.

İBB sözcüsü çark etti AK Partili başkandan özür diledi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), yoldan topladığı çöpleri metro girişine koyan ve ardından fotoğraf çeken temizlik işçisiyle ilgili yeni açıklama yaptı. Açıklamada görevlinin Çekmeköy Belediyesi'nin değil İBB Park Bahçeler Müdürlüğü personelinin olduğu belirtildi.

BB Sözcüsü Murat Ongun, bugün yoldan topladığı çöpleri metro girişine koyan temizlik işçisinin görüntüsünü paylaşmıştı.

Ongun, ne amaçladığı anlaşılamayan işçiye tepki göstermişti.

İBB Sözcüsü, şu ifadeleri kullanmıştı:

* Bu zor günlerde bile trollük yapanları kınıyoruz.

* Kamuda partizanlığın akıl tutulmasına yol açtığının da en açık örneğidir.

* Metro girişine çöpü bırakıp sonra fotoğraf çeken ilçe belediyesinin bu temizlik görevlisini kamu vicdanına havale ediyoruz.

Ongun mesajında Çekmeköy Belediyesi’nin ve Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ı da etiketlemişti.

MURAT ONGUN’DAN YENİ AÇIKLAMA

Yeni bir açıklama yapan İBB Sözcüsü Ongun, videodaki görevlinin Çekmeköy Belediyesi’nin değil, İBB Park Bahçeler Müdürlüğü’nün personeli olduğunu tespit ettiklerini söyledi.

Gerekli işlemin yapıldığını ifade eden Ongun, “Bu hatadan ötürü Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’dan özür dilerim. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

BELEDİYEDEN CEVAP GELDİ!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun danışmanı ve İBB Sözcüsü Murat Ongun'un özrü sonrası Çekmeköy Belediyesi'nden cevap geldi.

Yapılan açıklamada, ''Biz özrü kabul ettik diyelim. Elde ettiğimiz görüntülerde bu işçinin, çalışmalarını titizlikle yaptığı görülüyor, fotoğrafları da büyük ihtimalle amirlerini bilgilendirmek için çekmiş. Umarız sizin yanlış yorumlarınızla emekçinin ekmeği ile oynanmamıştır.'' ifadeleri yer aldı.

AFAD Başkanı Mehmet Güllüoğlu, İBB Sözcüsü Murat Ongun'un skandal paylaşımını özür dilemesine rağmen kaldırmamasına tepki gösterdi.

Yorumlar