İSTANBUL

Gerçek ortaya çıktı! Ekrem İmamoğlu o toplantıya neden katılmadı?

Göreve geldiği günden düne kadar tüm İBB Meclis toplantılarına katılan Ekrem İmamoğlu'nun, 9 ay sonra bir ilki gerçekleştirerek son toplantıya katılmaması herkesin dilinde. Peki Ekrem İmamoğlu, İBB Meclis'inde neden yoktu?

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Gerçek ortaya çıktı! Ekrem İmamoğlu o toplantıya neden katılmadı?

İBB yönetimini kazandığı günden bu yana her ay iki gün toplanan meclisi kendisi yöneten İmamoğlu, 9 ayın ardından ilk kez bir toplantıya katılmadı.

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, Ekrem İmamoğlu’nun Başdanışmanı Murat Ongun’u arayıp gerçeği öğrenmiş. Meğer İmamoğlu grip olduğu için evinde dinleniyormuş ve tüm programlarını iptal etmiş...

İşte Nagehan Alçı'nın o yazısı:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun pazartesi günü aylık yapılan İBB Meclisi’ne gelmemesi birtakım spekülasyonlar doğurdu.

Hürriyet yazarı Yalçın Bayer, İmamoğlu’nun tartışmalardan uzak durmak, CHP’ye yöneltilecek eleştirilere cevap vermemek için belediye meclis toplantısına katılmadığını ve bundan sonra da meclisi yönetmeyeceğini ileri sürdü. CHP içinde bundan rahatsızlık duyulduğunu iddia etti.

Ben de bu yazıyı okuyunca iddiaların doğru olup olmadığını sormak için İmamoğlu’nun Başdanışmanı Murat Ongun’u aradım.

Ongun, bu söylentilerin külliyen yanlış olduğunu söyleyerek girdi söze. Haziran seçimlerinden beri bu yapılan 8. Toplantı olmuş, bunların 2-3 tanesine Göksel Gümüşdağ başkanlık etmiş, İmamoğlu 5 ya da 6’sına katılmış.

Dünküne neden katılmadığına gelince… Ongun’dan aldığım bilgi Ekrem Bey’in grip olduğu için pazartesi evde dinlendiği… Yani bütün programlarını iptal etmek durumunda kaldığı.

“Korona yüzünden dünya alarmda, bu aralar grip çok riskli, nasıl oldu Sayın İmamoğlu?” deyince gülerek, “O nedenle çok duyurmak istemedik. Başkan gayet iyi, hafif bir grip geçirdi, hatta grip bile değil, nezle diyelim, bugün zaten işinin başına döndü” cevabını aldım.

Yorumlar