İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'nun makamı halkın içinde olacakmış!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, icraatlarını tek tek anlatırken büyük bir kütüphane açıp makamının da orada halkın içinde olacağı sözünü verdi! Adaylık sürecine ise Binali Yıldırım'ın istifasıyla birlikte karar vermiş.

Ekrem İmamoğlu'nun makamı halkın içinde olacakmış!

CHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, adaylık sürecine nasıl karar verdiğini ve İstanbul için yapacağı hizmetleri tek tek anlattı. Ulaşımdan, güvenliğe kadar pek çok konuda projesi olduğunu söyleyen Ekrem İmamoğlu, makamının halkın içinde olacağını söyledi.

“ADAYLIK SİNYALİ 2017 YILININ EYLÜL AYINDA VERİLMİŞTİ”

Adaylık süreciyle ilgili Türkiye’nin çok alışmış olduğu bir süreç olmadığına değinen İmamoğlu, “Ama bence çok dengeli, seviyeli… Partimizin tüm kurullarının benimsemesinin sağlandığı bir süreç. Aslında gerçekçi sinyali 2017 yılının Eylül ayında verilmişti İstanbul Büyükşehir Belediyesi Binali Yıldırım’ın istifa sürecinden sonra. Dolayısıyla biz ilgimizi alakamızı yoğunlaştırdığımız İstanbul kentiyle Aralık ayı itibarıyla buluşmuş olduk. Çokta hazırlıklıyız açıkçası” diye konuştu.

“BEN SEÇİLDİM BEN YÖNETECEĞİM ANLAYIŞI OLMAYACAK”

Sadece siyasi kavramlarla ‘ben seçildim ben yöneteceğim’ anlayışı olmayacağından değinen Ekrem İmamoğlu, “Seçenler kadar seçmeyenlerin de hak sahibi olduğu bir şehir yönetiminden bahsediyorum. Muhtarından, Büyükşehir Belediye başkanına kadar'' dedi.

“BENİM MAKAMIM DA HALKIN İÇİNDE OLACAK”

Ekrem İmamoğlu, ''Topluma ne verirseniz aslında o yönde gelişiyor. Bakın 1980’lerin başından sonra büyük kütüphane olarak İstanbul kentine Büyükşehir Belediyesi ne yazık ki kütüphane yatırımı yapmamış. Tarihi İstanbul Büyükşehir Belediye binası var Saraçhane’de. İki unsur söylüyorum bu binayı İstanbul’un gençlerine açacağım. İstanbul’un hatta Avrupa’nın en donanımlı kütüphanesi olacak. Bir başka unsur… Halka açacağız. Yani Büyükşehir Belediye binası halk kütüphanesine dönüşecek. Benim makamımda orada olacak halkın içinde.''

“HALK EKMEĞE KARDEŞ GELİYOR HALK SÜT DAĞITACAĞIZ”

''Büyük proje kavramı var kocaman bir bina, kocaman şu bu… Bakın bu güzelim İstanbul’da gerçekten mağdur edilmiş insanları var. Bu şehri yaşamıyor. Yaşanamayan bir İstanbul var. İlkokul zamanındaki çocuklara temel besin olarak süt dağıtacağız. Halk ekmeğe kardeş geliyor halk süt dağıtacağız.

İstanbul’da hala ne kadar yok saysak bile tarım alanları var. Biz İstanbul’un kıyısında köşesinde kalan bu tarım alanlarını zenginleştireceğiz. Nasıl İstanbul’un süt ihtiyacı var. O tarım alanlarında hayvancılığı teşvik edeceğiz. Sütü üretenin alıcısı hazır. Aslında dengeli, sağlıklı besine erişme konusunda bir köprü oluşturmuş olacağız.''

TÜM KENTE ÜCRETSİZ İNTERNET

''Tüm kente internet erişimi yaymak için çalışıyoruz. İstanbul’un birçok noktasında özelikle insanların yoğunlaştığı, öğrencilerin yoğun olduğu birçok noktada hem ücretsiz hem kolay bir hale getirme konusun da yoğun bir altyapı çalışmamız var.  Bunların gerekçeli noktaları, alanları ve nasıl erişebilecekleri noktasında tüm altyapıyı açıklayacağımız vakit gelecek sizlerle paylaşacağız.''

Yorumlar