İSTANBUL

CHP'nin istanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun sürpriz projesi metrobüsmüş!

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Belediye Başkanı olmak için vaadinin metrobüs olduğu ortaya çıktı! Daha önce metrobüs açılmasın diye uğraşan CHP'de, kendi adayının metrobüs hizmetini sürpriz diye sunması duyanları şaşırttı!

CHP'nin istanbul adayı Ekrem İmamoğlu'nun sürpriz projesi metrobüsmüş!

31 Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi ve İyi Parti'nin İstanbul adayı Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, daha önce "sürpriz" diye nitelendirdiği projesini açıkladı.

2. METROBÜS HATTI... Ekrem İmamoğlu, dün akşam katıldığı TV programında, şu anda E-5'te hizmet veren metrobüse ek olarak, TEM'e de bir metrobüs hattı koyacakları vaadinde bulundu.

CHP KARŞI ÇIKMIŞTI... Ekrem İmamoğlu'nun partisi ise İstanbul'da, birçok insanın hayatını kolaylaştıran metrobüse karşı çıkıyor.

Hatta öyle ki 2017 yılında CHP İstanbul Milletvekili Selina Doğan, bir soru önergesi hazırlayıp Meclis'e sunmuş ve metrobüsün araştırılmasını istemişti.

“YÜZDE 3’ÜN ALTINA DÜŞMÜŞ DENİZ ULAŞIMINI BÜYÜTECEĞİZ”

Ekrem İmamoğlu, “Ulaşım başlı başına bir konu. İlk etapta benim sorunumu çözdü diyecek paketlerimiz de var. Yüzde 3’ün altına düşmüş deniz ulaşımını büyüten. Yatırım yapılmış mıdır? Evet yapılmıştır ama yetersizdir. Metro yatırımı hızlanmalı bu şehirde aynı gelişmiş ülkelerde olduğu gibi yüzde 80’lere erişmeli. Elbette yapılan şu an metro yatırımlarını da biliyoruz. Ama bunların üstüne çok çok daha fazla yatırımlar hızlıca erişmeli. Örneğin 2.5 – 3 milyon insanı ilgilendiren İstanbul’un batı eksenindeki 6-7 ilçenin Küçükçekmece’den Başakşehir’e ya da Esenyurt’tan Büyükçekmece Beylikdüzü’ne Avcılar’a varıncaya kadar yere hiçbir metro yatırımı yapılmamıştır. Tam 17 senedir. Bazı noktalara daha hızlı yatırımlar yapılmıştır. Ama haksızlık yapılmıştır. Bu manada İstanbul’un her noktasına ihtiyaç nerede varsa…'' dedi.

Yorumlar