İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'nu Erdoğan ve Soylu kahramanlaştırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun her geçen gün, gücüne güç katarak büyümesini gazeteci yazar Süleyman Özışık bakın kime bağladı...

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu'nu Erdoğan ve Soylu kahramanlaştırdı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, adından söz ettirmeyi iyi başarıyor. Her yaptığı ve her söylediğiyle olay olan İmamoğlu, gündemden hiç düşmüyor.

Gazeteci-yazar Süleyman Özışık, Ekrem İmamoğlu'nun adından söz ettirmek için her yolu mübah gördüğünü söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun İmamoğlu'na cevap vererek ekmeğine yağ sürdüğü iddiasında bulundu.

SÜLEYMAN ÖZIŞIK: İMAMOĞLU'NU KİMLER KAHRAMANLAŞTIRDI?

"Seçim geçti gitti diyeceksiniz" ama bana göre geçip gitmeyen bir şey var. O şey, aynı hatanın hala inatla ve ısrarla devam ettiğidir. 

Bakın; dikkat ederseniz, Ekrem İmamoğlu gündemden düşmemek için, daha doğrusu gündeme gelebilmek için her yolu mubah görüyor. Son bir ayda Erdoğan'ın ve Soylu'nun gündemine girebilmek için neler yaptığını hep beraber izliyoruz. 

Hangisini sayayım ki...

***

"Haydarpaşa Garı" dedi, "Esenler Otogarı" dedi. Yetmedi Metrobüs kuyruğu ile, o da yetmedi "üst geçidi parala hale getirme yöntemi" ile gündeme gelmeye çalıştı. 

Bunlardan ekmek çıkmayınca kulvar değiştirdi.

Kâh; Almanya'ya gidip Türkiye'yi şikâyet etti, kâh; Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında smokin giydi. Kâh; İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde görev yapan alanındaki en başarılı isimleri mezarlık görevlisi olarak görevlendirdi, kâh; "temel atmama" törenleri düzenledi. 

"Benim aslında Erdoğan'dan bir farkım yok" dedirtmek için şair olup şiir okurken, "Bak ben ondan çok daha farklıyım" dedirtebilmek için orkestra bile yönetti. 

Bütün bunları sadece ama sadece dikkat çekmek ve Erdoğan ile Soylu'nun gündemine girebilmek için yaptı. 

Ve maalesef istediğini de elde etti.

Önce Sayın Süleyman Soylu Almanya'daki konuşmadan dolayı "Ahmak" diyerek gittikçe sıradanlaşan kişiyi gündeme getirdi. Ardından da Cumhurbaşkanı, "Bazıları temel atmama töreni düzenliyor" diyerek gündemin merkezine oturttu. 

Üstüne bir de "Kahraman'ın yolculuğu" kitabı çıkınca herkes yine ve yeniden icraatı sıfır bir adamı durduk yere konuşmaya başladı. Açın tüm televizyonlara bakın. Türkiye'nin son bir haftasını Ekrem İmamoğlu'nu konuşarak geçirdiğini göreceksiniz. 

Ben bu stratejik hataların neden ve nasıl yapıldığını anlamıyorum. Gerçekten anlamıyorum, kafam basmıyor!

Yani Cumhurbaşkanı'na bakıyorum.

Öyle icraatlar yapıyor ki dünyayı ayağa kaldırıyor.

Bir yanda Trump, diğer yanda Putin, beri yanda Merkel, öte yanda Macron. Daha da ileri bakarsan İngiltere, İsrail, Yunanistan, Suudi Arabistan, İran, Finlandiya, Norveç, İsveç, Belçika ve daha niceleri sabahtan akşama kadar Erdoğan'ı konuşuyor. 

Cumhurbaşkanı bütün bunlarla muhatap olurken aniden hepimizi şaşkına çevirecek bir şey yapıyor. Asla ve kat'a muhatap almaması gereken Ekrem İmamoğlu'nu muhatap alıp adını zikrediveriyor. 

Aynı şey İçişleri Bakanı için de geçerli...

Abartısız söylüyorum; Türkiye'nin belini terörle bükmek isteyen dünya devletlerini adeta dumura uğratıyor. PKK'ya karşı mücadelesiyle ülke sınırları içinde efsane olurken, ülke dışında teröre destek veren ülkeleri çılgına çeviriyor. 

"DEAŞ'lıları ülkelerine göndereceğim" diyerek kurduğu küçücük bir cümle ile bütün dünya devletlerini ayağa kaldırıyor, uluslararası medyada haber konusu oluyor.

Sonra aniden bütün bunları bırakıp "Ekrem İmamoğlu" deyiveriyor!

Ekrem İmamoğlu'na oy verenler dahi, "Bundan bir şey olmaz, fıs çıktı" demişken, Canan Kaftancıoğlu açıktan savaş ilan etmişken ve CHP Genel Merkezi kendisine sırt dönmüşken, sizce bu konuşmalar nasıl bir etki uyandırıyor biliyor musunuz?

Yukarıda sorduğum soruyu tekrar hatırlatayım.

Erdoğan ve Soylu mücadele ettiği için PKK'lı olan, Fetö'cü olan kesim Erdoğan ve Soylu eleştirdiği için bir kez daha “Ekremci” oluyor!

DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...

Yorumlar