İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a: Çok acı açıklama yanlış yaptı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesine yönelik açıklamalarına yanıt verdi.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Ekrem İmamoğlu'ndan Bakan Turhan'a: Çok acı açıklama yanlış yaptı

İBB, Haydarpaşa Garı'nın atıl durumda olan depo sahaları bölgesini "kültür ve sanat etkinliklerinde kullanılmak üzere" kiralamak için gerçekleştirilen ihaleden elendi. Bu durum İBB Başkanı İmamoğlu'nu çok kızdırdı.

Bakan Turhan İBB Başkanı İmamoğlu'nun iddialarına yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Turhan, "Kamunun yüksek kazanç elde etmesinden bir rahatsızlık mı duymaktadır? 'Yeterliliğe sahip olmadan ihaleye girerim, daha az teklif veririm; ihaleyi de bana vermek zorundasınız' demek zorbalık değil midir? TCDD, 350 bin lira kira vermeyi teklif eden şirket yerine, 100 bin lira teklif eden ortak girişime bu ihaleyi verse, hukuki ve meşru davranmış olur mu? TCDD, tersi davranış gösterseydi, kamu zararı yaşanmış olmayacak mıydı?Şartname ve teklif edilen rakamlar ortada ve her şey şeffaf iken, kopartılan bu yaygara, ihale makamına sallanan parmaklar, ihaleye fesat karıştırmak değilse nedir?" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın Haydarpaşa ve Sirkeci garlarının ihalesine yönelik açıklamalarına İmamoğlu'ndan yanıt geldi. İmamoğlu şunları söyledi:

"Birincisi, Basın Müşavirliği’nin yapmış olduğu açıklama ve sonrasındaki bu açıklama, eğer sayın Bakan’ın direkt ifadesi ise bu çok büyük bir ayıp ve tarihe geçmiştir. Bakanlık eşittir bir vatandaşın avukatlığı durumuna düşmüştür, üzülüyorum. Çok yanlış yapmıştır.”

“BU ÜLKENİN ATANMIŞ BAKANI BUNU SÖYLEYEMEZ!”

“Yani bakar mısınız: ‘Birisi 100 bin TL vermiş, öbürüsü 350 bin TL vermiş!’ Bir bakanın, bu şekilde, ‘Çok para verdi. İhale ona verildi’ gibi açıklamalar yapması… Ki bu da yanlış. Bu da doğru değil. Niçin doğru değil? Zaten siz bizi, ikinci pazarlığa davet bile etmediniz. İhaleyi 2 aşamalı tarifliyorsunuz; birinci aşamada teklif alırsınız, ikinci aşamada o pazarlıkta nereye gidileceğini kimse bilemez. Bu kadar yanlış açıklamalar, ‘Daha fazla para verdi’ vesaire gibi açıklamalar yapmak; hangi motivasyon? Üzülüyorum. Bu ülkenin atanmış bakanı olan kişi bunu söyleyemez. Bu mümkün değil.”

“O FOTOĞRAF ANLAMLI HALE GELMİŞTİR SAYIN BAKAN”

“Artık o fotoğraf çok anlamlı hale gelmiştir Sayın Bakan! Sizin makamınızda çekildiğiniz o fotoğraf çok anlamlı hale gelmiştir. Şaibeyi çok daha büyütmüş durumdasınız. Açıkçası 16 milyon insan adına bu şehrin kültürüne, sanatına bir motivasyon olarak odaklanacağınıza, bir kişinin, bir avuç insanın, kim olduğu belli olmayan, ne yapacağını bilmediğimiz… Ben bilmiyorum. Belki siz daha bilgi sahibisiniz bu konuda. Şaibeyi büyütüyorsunuz. Buna motive olmanız… TCDD’nin itibarını zedelemekmiş. TCDD’nin itibarını yeterince zedelediniz zaten. Bugüne kadar işlemlerinizde, yaptığınız işlerde, kazalarda zedelediniz zaten. Ama daha büyük zedelemeyi, TCDD’nin tarihi iki simgesini, Sirkeci ve Haydarpaşa’yı herhangi birine, bilmediğiniz birine vermeyi tercih ederek, tercih etmeye çalışarak siz yapıyorsunuz. Bizim de vazifemiz, büyük bir sorumlulukla size engel olmak olacak. Bu tarihi binalarımıza sonuna kadar, İBB olarak aslanlar gibi sahip çıkacağız. Ve günün birinde çok utanacaksınız. Bu yaptıklarınıza çok utanacaksınız Sayın Bakan.”

Yorumlar 1 yorum