İSTANBUL

Ekrem İmamoğlu o kararını savundu 'devamı gelecek' mesajı verdi

İBB başkanı Ekrem İmamoğlu, görevi teslim altıktan sonraki ilk meclis toplantısını gerçekleştirdi. İmamoğlu, tartışma yaratan veri talimatını savundu ve daha birçok tedbir alacaklarını söyledi.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Ekrem İmamoğlu o kararını savundu 'devamı gelecek' mesajı verdi

İSTANBUL Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanının kopyalanması talimatına ilişkin konuştu. İmamoğlu, "Daha birçok tedbirimiz olacak" dedi.

Ekrem İmamoğlu, "Bu süreç, 'Ben ne yapabilirim? Nasıl katkı sunabilirim. Bir arkadaşımın hatasını nasıl telafi edebilirim?' anlayışıdır. Burada kişisel ego, hedefler, tavizler ya da beklentilerin sona erdiği bir andan bahsediyoruz." diye konuştu.

Dijital veri talimatı vermişti

İmamoğlu Teftiş Kurulu Başkanlığı’na verdiği talimatla belediye bünyesindeki 2 müfettiş ve belediye içinden veya dışından belirlenecek 3 uzman dahil edilerek 5 kişilik heyetle tüm kayıtların elektronik olarak kopyalanmasını istemişti

16 milyona söz verdim
İmamoğlu, "16 milyon karşısında defalarca söz verdim. Hak yemem, hakkımı yedirtmem." ifadelerini kullandı.  

Mecliste azınlık sorun değil
Mecliste CHP'lilerin çoğunlukta olmamasını, dezavantaj olarak görmediğini anlatan İmamoğlu, "Bunu demokrasi adına bir fırsata çevirebilmenin ruhunu hepimizin yaşaması ve hissetmesi lazım. Bu mümkün. Türkiye'nin değişim ve dönüşümünün başlangıç yeri yerel yönetimlerdir." değerlendirmesinde bulundu. 

CHP'lilere mesaj kucaklamanızı istiyorum
CHP'li meclis üyelerine, belediye çalışanlarına kucak açmayı tavsiye eden İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Bu çatı altında çalışan herkesin elini sıkmanızı, kucaklamanızı, sarılmanızı istiyorum. Büyükşehir Belediye Başkanlığı çatısı altında çalışan on binlerce insan, bu şehrin bir insandır. Bu halkın bir ferdidir. Bu toplumun bir yaşayanıdır. Dolayısıyla söylediğimiz sözün temsilcileri olarak sizlerin onları kucaklaması, benim kucaklamam demektir. Sizler kucaklarsanız, sıcaklığı hissetirirseniz, 'Kardeşim sen alın teri döküyorsun. Buraya sana hükmetmeye değil, beraber İstanbul'a hizmet etmeye geldik' derseniz, bizim anlayışımızı, sıcaklığımızı onlara hissettirmiş olursunuz."

"Daha birçok tedbirimiz olacak" 
Bir gazetecinin, belediye ve bağlı kuruluşların veri tabanının kopyalanması talimatına ilişkin sorusu üzerine İmamoğlu, bu tür talimatların olacağını söyledi.

İmamoğlu, şöyle devam etti: "Daha birçok tedbirimiz olacak. Bunlar mahalli düzeyde olabilir. İnsan kaynakları tespiti düzeyinde olabilir. İştirakler düzeyinde olabilir. Şu an tek tek bunları sıralamaya vakit yetmez. Zira uzman ekiplerimiz çalışıyor. Basına sızıyor, görüyorum. Çok da önemli değil. Belki sızmaması gerekir ama bizim için şeffaflık ana prensip olduğu için orada bir şey yok. Sadece İstanbul'un hafızasını kamu içerisinde hukuka uygun bir şekilde muhafaza etme talimatıdır."

Yorumlar