İSTANBUL

CHP'li Faik Öztrak'tan İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin yeni açıklama

İstanbul'da seçim süreci itirazlarına ilişkin açıklama yapan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, İmamoğlu'nun yüzde 49 oy oranı ile İBB tarihinde rekor kırdığını belirtti.

CHP'li Faik Öztrak'tan İstanbul'daki seçim sonuçlarına ilişkin yeni açıklama

CHP Sözcüsü Faik Öztrak İstanbul'da seçim süreci itirazlarına dair açıklama yaptı. YSK'nın alacağı kararın tarihi nitelikte olduğunu söyleyen Öztrak, Türkiye'nin demokrasisinin belirleneceğini söyledi.

Faik Öztrak, KHK'lı başkanlara mazbata verilmemesine ilişkin, "'Seçime girebilir' diyorsunuz, mazbata vermiyorsunuz. İkinciye mazbata veriyorsunuz. Bunu milli iradeninin cidde şekilde sakatlanması olarak görürüm" dedi. 

Faik Öztrak'ın konuşmasından satırbaşları şu şekilde;Önce AK Parti'nin İstanbul il başkanlığında Binali Yıldırım, bakanlarla toplantı yaptı. Normalde kendisi İBB başkan adayı. Tarafsız olması gereken aday, AKP İl Binası'nda ne toplantısı yapıyor?

Yüzde 49 oy, İBB tarihinde rekor. Bundan daha yüksek oy alan yok. AA'nın ağır manipülasyon yaptığı ilk 5 saatin dışında İmamoğlu bu yarışı hep önde götürdü.

Aslında Erdoğan kaybettiklerini kabul etmişti ancak Dolmabahçe'de yapılan toplantısı sonrası bir planın düğmesine basıldı. Mülkiye müfettişleri kesinleşmiş seçmen listelerini istedi.

İktidar partisi, bir itiraz dosyası hazırlarken devletin polisi, adalet bakanı herkes yardımcı oluyor delil yetiştirmek için. Bu ne biçim bir adaletli seçim, anlamak mümkün değil.

Büyükçekmece'de azalmakla birlikte hala polis dolaşıyor.

YSK, işlerinin yoğunluğu nedeniyle AKP'nin itirasını görüşmüyor. Bakalım bugün görüşecekler mi?

Biz de boş durmadık. Vatandaşların karşılaştıkları tirajıkomik olaylar var:

Mİllet yaşlı ana-babasını yanına almış. Polis defalarca gelip eve sormuş.

Bir şey imzalıyorlar. Sonra vatandaş bakmak istiyor. Neye emza atıldığı bilinmiyor.

Hatta polisler, polisleri şikayet ediyor. Bizim eve de 'bizim arkadaşlar geldi 3-4 kere' diyorlar. Bunu yapan polisler hiç memnun değil.

Yorumlar