İSTANBUL

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde açıklamalarda bulundu Çelik , CHP'nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu'na 'özür dilemesi' çağrısında bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten İstanbul seçimlerine ilişkin önemli açıklamalar

İstanbul'da seçim sonuçlarına itirazlar hakkında da konuşan AK Parti Sözcüsü, ''İstanbul'da fark 14 binlere indi, sonuç berraklaşmalı. Başkan o koltuğa tartışma olmadan oturmalı'' ifadelerini kullandı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gündeme ilişkin konular hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalardan öne çıkan satırbaşları:

"İstanbul'daki seçimlerin Ankara gibi berraklaşması gerekiyor"

İtiraz hukukidir. Olağanüstü itiraz yolu kanun koyucunun cevaz verdiği bir yoldur. Ankara örneğinde gördük. İtirazlarımızı yaptık. Netice itibarıyla YSK karar verdi. İlgili aday mazbatasını aldı, tebrik aldı ve Anıtkabir'e girdi. Sahte bir ünvanla Anıtkabir defterini suistimal etmedi. Milli irade tecelli etti. Biz de 'vatandaşımızın emri buymuş, başımızın üstünde' dedik ve seçim sonucu gerçekleşmiş oldu, Ankara yeni belediye başkanı ile tanışmış oldu. Ankara gibi İstanbul'un da berraklaşması gerekiyor. Düne kadar 'YSK'yı tehdit ediyorsunuz' diyorlardı. Şimdi utanmayacaklar mı? YSK talebimizi reddetti. Medyayı, Anadolu Ajansı'nı eleştirebilirsiniz. Ama tutup da AA'nın genel müdürünü tehdit ederseniz, ailesini tehdit ederseniz, şahısları hedef göstererek medya organlarındaki başındaki ailelerin soyadlarını verirseniz bu olsa olsa nefret suçuna girer. Anayasa'nın 138. maddesi açıkça yargıçlara telkin, tavsiyede bulunulmayacağını söylüyor.

"CHP YSK'dan ve medya ailelerinden özür dilemelidir"

İstanbul seçimleri açısından seçim berraklaşmamıştır, billurlaşmamıştır, bizim için olağanüstü itiraz yapılacaktır. Kendilerini Anayasa'nın 138. maddesini okumaya ve YSK'yı oluşturan saygı değer hakimlerden özür dilemeye davet ediyorum. YSK özgür bir şekilde karar veriyor. Aileleri hedef göstermelerinden ötürü özür dilemeye davet ediyoruz. Biz bu usulsüzlükler ortaya çıkana kadar takip edeceğiz. Sandık demokrasinin namusudur. Kazandık ya da kaybettik. Sonuçta kaçla kazandık, kaçla kaybettik? Bugün Cumhurbaşkanımız bu sonuçları masaya koyun mesajı değerlendirin demiştir. İtiraz süreci sürerken mazbata fetişizmine girmek ahlaki olmayan bir gasptır. Sürece saygı duyacağız. Lehimize de, aleyhimize de çıksa, beğensek de, beğenmesek de milletimizin iradesi budur, başımızın üstünde yeri vardır diyeceğiz. Yasal itiraz hakkımızdan vazgeçmeyeceğiz. İstanbul'da kimsenin mazbatası gasp edilmiyor.

Yorumlar