İSTANBUL

Bu görüntüyü Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için mi yaptılar?

Sosyal medyada tepki çeken kalabalık otobüslerle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Serpil Portakal
Serpil Portakal[email protected]
Bu görüntüyü Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için mi yaptılar?

Türkiye'de alınan tedbirler kapsamında insanlar zorunlu olmadıkça evinden çıkmıyor.

Sokakların bomboş olduğu günlerde sosyal medyada paylaşılan fotoğraflar gündeme oturdu.

Fotoğraflarda; İBB otobüslerinde sosyal mesafe kuralının uygulanmasının mümkün olmadığı, insanların sıkışık bir şekilde yolculuk yaptığı görüldü.

Fotoğrafların hızla yayılması üzerine İBB Sözcüsü Murat Ongun Twitter hesabından açıklama yaptı.

İBB Sözcüsü, otobüs şoförlerinin uyarılarına rağmen insanların toplu olarak otobüslere bindiğini ve bunun bir "organizasyon" olduğunu savundu.

"KASTEN TOPLU BİNİLİYOR"

Murat Ongun, "Senaryo şöyle gerçekleşiyor, salgının hızla yayılmasıyla, tüm toplu taşıma kullanımının %90 oranında düştüğü bir zamanda, pazar sabahı daha önce hiç yaşanmamış bir hareketlilik yaşanıyor. Pazar 06:00’da birkaç duraktan, yapılan uyarılara rağmen kasten toplu binişler gerçekleşiyor.

"ORGANİZE KÖTÜLÜK"

Sonra da çekilen kalabalık otobüs fotoğrafı Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na yönelik devamlı hakaret dolu paylaşımlar yapan bir hesap aracılığıyla troll hesaplarla yaygınlaştırılıyor.

"YARGI ÖNÜNDE HESAPLAŞACAĞIZ"

Salgına karşı hep birlikte mücadele ederken, sırf İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu karalamak için yapılan bu organize kötülüğü şiddetle kınıyoruz. Bu işin arkasında olan ve işe dahil olan herkesle delil toplama süreçlerinin ardından yargı önünde hesaplaşacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar