İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan trafik sorununu çözecek proje geliyor

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, gazetecilerle buluştuğu toplantıda, İstanbul'u daha yaşanılır bir hale getirmek için yapacağı çalışmaları tek tek anlattı.

Binali Yıldırım'dan trafik sorununu çözecek proje geliyor

AK Parti İstanbul adayı Binali Yıldırım, gazetecilere İstanbul'da yapılacak projeleri tek tek anlattı. En büyük vaadi ise ulaşımda bekleme süresini 45 dakikadan 25 dakikaya indirmek oldu.

Binali Yıldırım ayrıca, ilk işinin otopark meselesini çözüp trafiği de rahatlatmak olacağını söyledi.

İSTANBUL'DA TRAFİK SORUNU

İstanbul’da birisi dese ki; ‘ben İstanbul trafiğini ulaşım sorununu yüzde yüz çözeceğim’ İnanmayın. Böyle bir şey yok. Ben gerçekçi bir insanım. Ben neyi vaat ediyorum. İstanbul’daki trafik problemini çekilebilir veya katlanılabilir düzeye getireceğim. Bir başka değişle trafik akışı devam edecek. Sürekli 80 km olmayacak ama 25 km de olsa sürekli akacak. Durmayacak. Durma zamanını azaltacağız. Şu anda durma zamanı gün boyunca 45 dakika. Bunu 30’un altına ite kalka indireceğiz. Yolların yüzde 40’ı otopark olarak kullanılıyor. Otopark olmayınca yollar otopark olarak kullanılıyor. Damarın çapı daralıyor. Çapı daralınca akış zorlanıyor. Aktarma istasyonları çevresinde de park alanları oluşturacağız.

binali yıldırım

"LONDRA’YI GEÇECEĞİZ"

Bunlar önümüzdeki 5 yıl içinde bitecek ve İstanbul’un raylı sistem uzunluğu 450 kilometre olacak. 450 kilometrenin üstüne çıkması demek, Paris’ten de, Londra’dan da, daha fazla raylı sisteme sahip olması demek. Bugün yüzde 19 olan raylı sistemin toplu ulaşımındaki payı yüzde 49’a çıkacak. Önümüzdeki yıllarda gerçek anlamda toplu ulaşımın hayata geçirildiği İstanbul’u göreceğiz.

''İMAR DEĞİŞMEYECEK''

Deprem tehlikesine karşı kentsel dönüşüm devam edecek. Büyükşehir Meclisinin en önemli konusu imar plan tadilatları olmayacak. Bugün meclislerin gündeminin yüzde 75’i bunlar. Burada açıklıyorum imar fonksiyon değişikleri olmayacak. Bütün yanlışlar burada.

Yorumlar