İSTANBUL

Binali Yıldırım'dan İstanbul'a müjde üstüne müjde

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, katıldığı ortak yayınla müjde üstüne müjde verdi. Yıldırım, seçilirse ilk yapacağı şey ise bakın neymiş...

Binali Yıldırım'dan İstanbul'a müjde üstüne müjde

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, her yıl 100 bin kişiye istihdam sağlayacak projelerinin olduğunu söyledi. Beylikdüzü'ne metro müjdesi de veren Yıldırım, İstanbullulara seslenerek herkesin sandığa gitmesi çağrısı yaptı.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınında, Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet ve Ülke TV Genel Yayın Yönetmeni Hasan Öztürk’ün sorularını yanıtladı.

Taksim'deki ezan olayı

Umarım böyle bir şey olmamıştır. Eğer olsa bile bunun kabul edilecek bir yanı yoktur. Ezan bizim kutsalımızdır. Ezana karşı bir saygısızlık bu ülkede yapan varsa aklıyla zoru vardır.

Beylikdüzü'ne metro müjdesi

'Beylikdüzü'ne 170 KM uzunluğunda metro hat projemiz var. 5 yıl içinde faaliyete geçecek.'

"Belediyelerle ilgili yasaların elden geçirilmesi lazım"

İstanbul Türkiye'de toplanan vergilerin yarısını veriyor. İhracatının yüzde 45'ini tek başına yapıyor. Eğer İstanbul tek başına devlet olsa Avrupa'nın 13'üncü, dünyanın 41'inci büyük ülkesi olur. Türkiye'ye çok katma değer sağlıyor ama kendisine fazla pay gelmiyor. Belediyenin aldığı verdi yüzde 4,5. Belediyelerle ilgili yasaların elden geçirilmesi lazım. Hakkari ve Tunceli'yle aynu usüle tabi olmaması lazım.

"Milli gelir payının 350 milyar dolara çıkaracağız"

Peki ne yapmamız gerekiyor? İstanbul'da 25 yaş altı nüfus 4,5 milyon. Önemli bir insan kaynağı var. O halde biz hedef koyduk. Gelecek 5 yıldaki hedefimiz şu. İstanbul'un milli gelir içindeki payını 350 milyar dolara çıkaracağız. İhracattaki payını 125 milyar dolara çıkaracağız. En az 500 binin üzerinde istihdam oluşturacağız. Bunu yaptığımız zaman 10'un büyük ekonomi olacağız.

Vatandaş şikayet ediyorsa sizden umudu var demektir

Vatandaş şikayet ediyorsa hiç üzülmeyin mutlu olun asıl şikayet etmiyorsa üzülün. Eğer şikayet ediyorsa sizden umudu var eğer etmiyorsa sizden umudu kesmiş. Boşuna nefes tüketmek istemiyor.

Her yıl en az 100 bir kişiye istihdam

Her yıl en az 100 bin kişiye istihdam oluşturacak projelerimiz var.

"Günde 4 saat uyuyorum"

Binali Yıldırım, Acet'in günde kaç saat uyuyorsunuz sorusuna 'Günde 4 saat uyuyorum yetiyor.' cevabını verdi.

Seçilirseniz ilk yapacağınız şey nedir?

Daha önce bir televizyon programında da söyledim 10 saat bana müsaade edin yorgunluk gidereyim. Ondan sonra yapacağım ilk iş İstanbullulardan brifing almak olacak. Bunlar vakıflar olacak, esnaflar olacak, dernekler olacak.

"Vatandaşlarımdan ricam var"

Bütün İstanbullu hemşehrilerimden sandığa gitmelerini şehre sahip çıkmalarını özellikle sizin ekranınızdan bir kez daha hatırlatmak istiyorum."

Yorumlar