İSTANBUL

Binali Yıldırım müjdeyi verdi Atatürk Kültür Merkezi yapılacak

Binali Yıldırım bombalarını bir bir patlatıyor! AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, zenginlik ve cazibe merkezlerin Avrupa yakasında yapıldığına dikkat çekerek " Bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" dedi. 

Binali Yıldırım müjdeyi verdi Atatürk Kültür Merkezi yapılacak

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Beyoğlu'nda sabah saatlerinde ihracatçılar ile kahvaltıda bir araya geldi. 'Küresel Ticaretin Merkezi İstanbul Geleceğini Konuşuyor" programında ihracatçılara seslenen Yıldırım projelerini anlattı.

Kentin kültür sanat alanında birçok çalışmalarının olduğunu kaydeden Yıldırım, bu alanda epey bir yol alındığına dikkat çekti. Avrupa ve Asya yakısındaki kültürel çalışmaları kıyaslayan Yıldırım "İstanbul'un şöyle bir sorunu var; Zenginlik ve cazibe merkezleri hep Avrupa Yakası'nda. İnsanlar her gün Anadolu Yakası'ndan Avrupa Yakası'na taşınıyor. Biz burada bir dengeleme yapalım istedik ve o yüzden de bir Atatürk Kültür Merkezi de Anadolu Yakası'nda yapacağız" diye konuştu.

Asya'ya yeni Atatürk Kültür Merkezi
Asya yakasına yapılacak yeni Atatürk Kültür Merkezi ile insanların kıta değiştirmek zorunda kalmayacağını dile getiren Yıldırım, bu sayede trafikte de bir dengelenme yaşanacağını söyledi.

İstanbul'daki kreş sorununa da değinen Yıldırım, 961 mahallede 300'ünde hiçbir kreşin olmadığını belirtti ve hızlı bir şekilde çocuk yuvası yapacaklarını aktardı.

Depremin gözadı edilmesi durumunda İstanbul'a kötülük yapacaklarını kaydeden Yıldırım, "Depreme yönelik projelerimiz iki işi birden çözecek. Biri çarpık yapılaşmayı düzeltme şansı veriyor, bir diğeri de olası bir depreme karşı vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğini sağlıyor" İfadelerini kullandı.

5 yıllık hedeflerimiz hazır
Binali Yıldırım, "İstanbul için gelecek 5 yıl içinde hedeflerimiz var. İstanbul'un milli gelir içindeki payını 300 milyar dolara yükseltmek istiyoruz. İstanbul'un ihracatını 75 milyar dolardan 125 milyar dolara  yükseltmek istiyoruz. Böylece de 500 bin asgari istihdam yaratmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Yorumlar