İSTANBUL

Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ortak yayına çıkacak mı? Fatih Altaylı açıkladı

Günlerdir konuşuluyor Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu'nun ortak canlı yayına çıkıp çıkmayacağı. Habertürk'ün 17 yıldır uygulanmayan eski bir geleneği yeniden başlatmak için çağrıda bulunduğunu söyleyen Fatih Altaylı, geçmiş dönemlerde yaşananları hatırlattı ve konuya ilişkin son noktayı koydu.

Pınar Erden Güneş
Pınar Erden Güneş[email protected]
Binali Yıldırım ve Ekrem İmamoğlu ortak yayına çıkacak mı? Fatih Altaylı açıkladı

Habertürk TV 23 Haziran öncesi AK Parti adayı Binali Yıldırım ve CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na ortak canlı yayına çıkma çağrısı yaptı. Ekran önündeki tartışma için Binali Yıldırım, "'Olabilir, bakarız. Tek başıma bir karar veremem'' yanıtını verirken, Ekrem İmamoğlu ise "Ben her yerde söyledim. Oturalım konuşalım" dedi. Habertürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü yazısında bombayı patlattı. Binali Yıldırım’ın böyle bir tartışmaya katılma konusunda olumlu bir tavra sahip olduğunu bildiğini ancak önünde bir engel olduğunu söyleyen Altaylı şu ifadeleri kullandı:

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, partisinin hiçbir adayının, hiç bir seçimde veya tartışma ortamında diğer partilerin rakip adayı veya adayları ile karşı karşıya gelmesini istemiyor. Bu konudaki tavrı çok net ve çok kesin. 
En küçük bir risk almak, ekranda savunma yapar pozisyonda görünmek gibi bir tercihi düşünmüyor. Bu yüzden de Binali Yıldırım’ın istese de böyle bir tartışmaya çıkacağını zannetmiyorum. Keşke çıksa. Ama imkansız gibi bir şey!

ÇIKAR MI ÇIKMAZ MI?

Habertürk, 17 yıldır uygulanmayan eski bir geleneği yeniden başlatmak için bir süredir çağrıda bulunuyor. 
Seçim öncesi, rakip adayları birlikte ekrana çıkartıp tartıştırma geleneğini. 
Batı demokrasilerinin seçimler öncesi neredeyse olmazsa olmazı olan bu durum, Türkiye’de son olarak 2002’de, 3 Kasım seçimleri öncesi yapılabildi. 
Seçimden yaklaşık 20 gün önce AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yanlış hatırlamıyorsam Kanal D ekranında, yine yanlış hatırlamıyorsam Uğur Dündar’ın Seçim Arenası programında karşı karşıya geldiler. 
O seçimden AK Parti büyük bir zaferle çıktı ve bir daha da böyle bir tartışma programı yapılamadı. 
Şimdi Habertürk aynı iki partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını tartışmaya çağırıyor. 
Önceki akşam Sevgili Didem Yılmaz Habertürk’ün bu çağrısını Binali Yıldırım’a sordu ve “Katılır mısınız böyle bir tartışmaya?” dedi. 
Binali Bey, “Ekrem İmamoğlu katılıyor mu” dedi. 
Didem, İmamoğlu’nun olumlu yanıt verdiğini aktardı. 
Binali Yıldırım, “Olabilir, bakarız. Benim tek başıma vereceğim bir karar değil ama prensip olarak olabilir niye olmasın” dedi ve programın ilerleyen dakikalarından sözlerinin yanlış anlaşılmış olabileceğini ifade ederek konuya ilişkin şu açıklamayı getirdi: “Tek başıma karar veremeyeceğimi söylememi sanki partisine soracak izin alacak gibi yayıyorlar, bunu maksatlı yapıyorlar. İki kişinin programa gitmesine bir kişi karar verebilir mi. Gayet açık. İki boyutu var. Birincisi iki adayın bunu kabuletmesi. İkincisi kimle yapılacağı konusunda mutabık kalınması” dedi ve kapattı. 

 FATİH ALTAYLI'NIN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorumlar 1 yorum